Cannelloni
- Categorie: pasta
Ingrediënten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 dunne prei
½ rode paprika
250 gram rundergehakt
2 eetlepel. Olijfolie
1 mespunt zout
1 mespunt versgemalen zwarte peper
½ theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gedroogde salie
2 theelepel tomatenpuree
2 blikjes tomatenblokjes
250 gram cannelloni
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels zure room
boter
Bereiden
Hak de gepelde ui en knoflook fijn en bak ze een paar minuten met het gehakt in de hete olie.
Peper en zout erbij, kruiden, prei, paprika en de tomaten puree door het mengsel en haal van het vuur. Laat het mengsel afkoelen.
Oven op 200 graden voorverwarmen.
Druk tomaten fijn, verhitten en iets laten inkoken.
Eventueel de cannelloni koken, volgens de verpakking.
Roer de helft van de geraspte kaas met de zure room door het gehaktmengsel.
Vul de cannelloni hier mee.
Leg de cannelloni in een ovenschaal, de schaal eventueel bestrijken met boter.
Saus erover, rest van de kaas erover.
Laat de cannelloni in het midden van de oven 45 minuten gratineren.
Geef er een groene salade bij.
Pastitsio
- Categorie: pasta
Ingrediënten
2½ liter water, 250 gram macaroni, 1 theelepel. zout, 1 theelepel. olie, 2 eetlepel. boter, 1 eiwit, 6 eetlepel. vers geraspte Kefalotiri (Griekse kaas) of belegen Goudse, 1 grote ui, 4 grote tomaten, 500 gram rundergehakt, 1 theelepel. zout, 1 mespunt vers gemalen witte peper, 1 mespunt kaneel, l vleesbouillon (van tablet), 2 eetlepel. vers gehakte peterselie, 1 dl droge witte wijn, 2 eetlepel. bloem, 1 dl melk, 1 theelepel. zout, 4 eetlepel. paneermeel, 2 eetlepel. boter, teentje knoflook
Bereiden
Breng het water aan de kook en kook hierin de macaroni met het zout en de olie na een keer omroeren in een pan zonder deksel in ca. 8 minuten beetgaar. Laat de macaroni uitlekken. Laat 1 eetlepel boter in een grote pan smelten en schep de macaroni daarin om. Spatel het stijf geklopte eiwit met 2 eetlepels van de geraspte kaas door de macaroni. Schep de helft van de macaroni in een langwerpige ovenvaste schaal. Zet de tweede helft van de macaroni apart. Snipper de gepelde ui. Fruit de ui in het restant van de boter. Kruis de tomaten in tegenover de steel-aanzet, dompel ze een paar tellen in kokend water, spoel ze koud af, snijd de steel-aanzet weg, pel ze en draai ze door een zeef. Doe het gehakt bij de gefruite ui in de pan en laat het met het zout, de peper en het kaneel kort bakken tot het kleur verliest. Roer de gezeefde tomaten en de vleesbouillon door het gehakt en laat onder een deksel 15 minuten pruttelen. Verhit de oven voor op 200 C. Roer de peterselie en de wijn door de gehaktsaus en schep die op de macaroni in de schaal. Dek af met het restant van de macaroni. Roer de bloem aan met een scheutje koud water. Breng de melk aan de kook en roer er de aangeroerde bloem door. Blijf roeren tot de saus een paar minuten heeft doorgekookt. Breng de saus op smaak met het zout en de overige 4 eetlepels geraspte kaas en giet hem over de macaroni. Bestrooi met het paneermeel en beleg met vlokjes boter. o Zet de schotel 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Geef er een frisse gemengde salade bij.
Pasta met wodka
- Categorie: pasta
Ingrediënten
± 300 gr. duobakje spekreepjes
250 gr. kastanje champignons
gedroogde Spaanse pepertjes of chili vlokken naar smaak
1/8 lt. slagroom
1 pakje gezeefde tomaten
½ dl wodka
± 400 gram volkoren penne
Bereiden
Bak de spekreepjes, zonder olie.
Zet het vuur hoog.
Snij de champignons in plakjes voeg deze bij het spek. Je kunt hiervoor de eiersnijder gebruiken als je deze hebt.
Bak dit stevig aan.
Zet het water voor de pasta op.
Pepertjes of chili vlokken erbij.
Zet het vuur lager en zet je afzuigkap ff uit.
Voeg de wodka bij het geheel en steek het in de brand.
Blussen met gezeefde tomaten.
Enigzins laten indikken.
Voeg op het einde de room erdoorheen, laat deze niet koken.
Kook de pasta in ruim water.
Smakelijk