Ingrediënten voor 4 personen

6-8 vellen yufka-deeg (van de Turkse supermarkt)
elk een handvol gedroogde abrikozen, pruimen en rozijnen
50 g gepelde, witte amandelen
50 g walnoten
50 gram boter
1 el honing
2 el paneermeel
250 ml slagroom, kunt ook mascarponeroom gebruiken
2 tl suiker
2 tl granaatappelsiroop (van de Turkse supermarkt)
750 ml olie om te frituren
Munt voor garnering

Voorbereiding:

Klop de slagroom met de suiker stijf en laat afkoelen
Hak de noten en amandelen grof en rooster ze in een pan voeg dan boter toe, bind met paneermeel
Snijd de gedroogde abrikozen en pruimen in blokjes en spatel ze samen met de rozijnen erdoor meng het fruitmengsel in de pan met de honing

Breng de olie op temperatuur om te frituren
Leg 2 eetlepels van het fruitmengsel op de brede kant van elk driehoekig yufkablad, laat 2 cm rond de rand
Vouw de zijkanten naar binnen en rol de Börek strak op maak de punt nat met water en sluit de rollen
Bak de deegrolletjes in de olie goudbruin

Opdienen:

Schik op borden met de slagroom, garneer met een beetje granaatappelsiroop en munt.