Vegan Tempeh BLT Sandwiches
- Categorie: vegetarisch/pescotariër
Ingrediënten voor het Tempeh Spek
1 blok tempeh, in dunne plakjes gesneden
2 el sojasaus
1 el appelciderazijn
1 el olijfolie
1 el ahornsiroop
1/2 tl vloeibare rook
1 tl gerookte paprika
1/2 tl uienpoeder
1/4 tl gemalen komijn
1/4 tl zout
Al de rest
Broodje brood
Veganistische mayonaise
Korrelige mosterd
Tomaat, in plakjes
Sla
Avocado, in plakjes (optioneel)
instructies:
Leg de gesneden tempeh in een ovenschaal. Klop de overige ingrediënten van de tempeh bacon door elkaar en giet de marinade over de tempeh. Zet het opzij om te marineren terwijl je de oven voorverwarmt, of dek het af en zet het maximaal 24 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 350 F. Als de oven heet is, leg je de tempeh in een enkele laag op een bakplaat. Bak gedurende 15 minuten, draai de tempeh om en bak nog eens 7-10 minuten tot het tempehspek donker en krokant is.
Om de sandwiches samen te stellen: Besmeer een sneetje brood met vegan mayonaise en de andere met mosterd. Leg de sla, tomaat en tempeh bacon op de sandwich, voeg desgewenst avocado toe. Als je wilt, kun je de sandwich op een licht ingevette hete koekenpan roosteren tot het brood goudbruin is. Genieten van!
Opmerkingen:
Tempehbacon kan van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard en naar behoefte worden gebruikt!