Pita aubergine met kikkererwten en feta
- Categorie: vegetarisch/pescotariër
Ingrediënten
3 eetl. olijfolie
2 aubergines, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm
3 sjalotten of 2 uien, gehakt
1 eetl. komijnpoeder
1 flinke pot kikkererwten (ongeveer 500 gram), uitgelekt, bewaar het vocht
citroen
paar takjes munt, fijngehakt
4 ruime eetl. fetakaas, verkruimeld
4 (volkoren) pitabroodjes, opgewarmd in de oven of geroosterd
Bereiden
Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak eerst de pita’s erin: enkele minuten op elke kant tot ze garen en net gaan kleuren. Bewaar ze in een theedoek.
Giet dan de olijfolie in de pan en bak de aubergineblokjes en sjalotten met de komijn in dezelfde pan tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen. Roer de kikkererwten erdoor en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Roer de munt erdoor.
Halveer de pita’s en snij ze open. Vul ze met een schep uit de pan en verkruimel de feta erover. Dien meteen op.
Lekker met:
Frisse watermeloensalade en Zwarte ijsthee met kruiden