ingrediënten voor 4 personen:

  • dikke klont roomboter
  • 1 grote of 2 kleine ui, gesnipperd
  • 2 venkelknollen, in kleine blokjes, bewaar het groen
  • 2 eetl. gehakte chipotle in adobo (ik gebruik die uit de pot van het merk La Morena)
  • ca. 300 ml paddestoelenbouillon, hou een beetje extra achter de hand
  • 75 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas, plus extra
  • 500 gram gnocchi
  • een paar takjes dragon, fijngehakt
  • 15 gram bladpeterselie, fijngehakt
  • 60 gram pijnboompitten, kort geroosterd in een droge koekenpan
  • zout en versgemalen zwarte peper
  1. Laat de boter smelten in een grote zware pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en laat onder af en toe omroeren 10 minuten zachtjes smoren.
  3. Voeg de kleine blokjes venkel toe en smoor nog eens 10 minuten mee.
  4. Roer de chipotle erbij en bak even mee. Blus af met de bouillon, breng aan de kook en roer de gnocchi erdoor.
  5. Laat de gnocchi in de saus garen. Roer er meer bouillon door als het nodig blijkt, ze zuigen soms flink vocht op.
  6. Roer de Parmezaanse kaas erdoor als de gnocchi na een minuut of 7 zacht en gaar zijn.
  7. Voeg daarna de dragon en peterselie toe.
  8. Hak het venkelgroen ook fijn en strooi het erin.
  9. Roer op het laatst pijnboompitten door het gerecht en proef op zout en peper.