ingrediënten voor 4 personen:
- dikke klont roomboter
- 1 grote of 2 kleine ui, gesnipperd
- 2 venkelknollen, in kleine blokjes, bewaar het groen
- 2 eetl. gehakte chipotle in adobo (ik gebruik die uit de pot van het merk La Morena)
- ca. 300 ml paddestoelenbouillon, hou een beetje extra achter de hand
- 75 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas, plus extra
- 500 gram gnocchi
- een paar takjes dragon, fijngehakt
- 15 gram bladpeterselie, fijngehakt
- 60 gram pijnboompitten, kort geroosterd in een droge koekenpan
- zout en versgemalen zwarte peper
- Laat de boter smelten in een grote zware pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en laat onder af en toe omroeren 10 minuten zachtjes smoren.
- Voeg de kleine blokjes venkel toe en smoor nog eens 10 minuten mee.
- Roer de chipotle erbij en bak even mee. Blus af met de bouillon, breng aan de kook en roer de gnocchi erdoor.
- Laat de gnocchi in de saus garen. Roer er meer bouillon door als het nodig blijkt, ze zuigen soms flink vocht op.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor als de gnocchi na een minuut of 7 zacht en gaar zijn.
- Voeg daarna de dragon en peterselie toe.
- Hak het venkelgroen ook fijn en strooi het erin.
- Roer op het laatst pijnboompitten door het gerecht en proef op zout en peper.