INGREDIËNTEN

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 eetl. bloem 
zout en peper
1 blik pulled young jackfruit (280 g uitlekgewicht) 
50 g plantaardige boter 
4 uien, in halve ringen 
200 ml rode wijn 
4 eetl. rodewijnazijn 
4 eetl. balsamico 
6 jeneverbessen 
4 kruidnagels 
4 laurierblaadjes
5 takjes tijm 
2 plakken peperkoek 
2 eetl. appelstroop

Bereiden
Spoel de jackfruit af en dep droog.
Verhit de helft van de boter in de pan en bak daarin de uien zacht en licht ge bruind op middelhoog vuur, ca. 10-15 minuten.
Doe de jackfruitsnip pers met bloem, zout en peper in een kom en schud ze door de bloem. 
Haal de uien uit de pan, doe de andere helft van de boter erbij en bak daarin de jack fruit. Laat licht bruinen. Roer af en toe.
Doe de uien terug in de pan, samen met de wijn, azijn en specerijen. 
Roer alles goed door elkaar, breng aan de kook en laat ca. 30 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan. Roer af en toe.
Haal de specerijen eruit, verkruimel de peperkoek boven de pan en roer de appelstroop erdoor. Laat nog 5 min. staan om de stoof te laten indikken, voeg een scheutje water toe als hij te dik wordt.
Lekker met dikke friet, mayo en serveer er een salade of gekookte sperziebonen bij.