Hoofdgerecht voor 2 personen
INGREDIËNTEN
Voor de gnocchi
500 g kruimige aardappelen
75 g bloem + extra 
1 eierdooier

Voor de saus
2 sjalotten, fijngehakt
400 g spinazie 
250 g romatomaatjes, doormidden gesneden
2 ansjovisfiletjes uit blik.
1 eetl. tomatenpuree
150 ml slagroom
handvol basilicumblaadjes 
geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereiden

Kook de aardappelen gaar in de schil. Giet af, laat wat afkoelen en verwijder de schil. Pureer zeer fijn met de stamper of pureeknijper. 
Ik houd 450 gram aardappel over. Kneed de puree met de bloem, eierdooier en een flinke snuf zout tot een deeg. Snijd in vier stukken, bestuif het werkblad met bloem en rol uit tot slierten van 1 cm dik. Snijd deze in stukjes van 2 cm. Bewaar tot u gaat eten.
Fruit sjalot in wat olijfolie in een koekenpan. 
Voeg de spinazie toe en laat zo'n 15 minuten zachtjes bakken en inslinken. Schep regelmatig om.
Voeg de tomaten, ansjovis en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten. 
Roer de slagroom erdoor en laat even zachtjes pruttelen. 
Voeg de basilicum toe en zout en peper naar smaak.
Breng een pan met gezouter water aan de kook en kook de gnocchi in zo'n 1-2 minuten gaar. 
Wanneer ze komen bovendrijven, zijn ze goed. 
Roer drie opscheplepels van het kookvocht door de saus. 
Giet de gnocchi, af en hussel door de saus. Schep op borden en bestrooi met parmezaan.