TIJD in 15 minuten op tafel

voor 2 personen

Ingrediënten

200 g kikkererwten, voorgekookt
12-tal kerstomaatjes, gehalveerd
2 el zadenmix (pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaadjes…)
1 tl za’atar
250 g mozzarella, in stukken
4 handenvol rucola

voor de pesto
1 handvol rucola
1 handvol munt
35 g pijnboompitten (geroosterd)
1 teen knoflook
3 el olijfolie
scheutje citroensap
35 g Parmezaanse kaas

Bereiden
Meng de kikkererwten met de tomaatjes, zadenmix, za’atar en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en een snufje fleur de sel.
Mix alle ingrediënten voor de pesto in de cutter.
Maak een salade met alle ingrediënten. Serveer met de pesto en werk af met verse munt.
TIP
•Maak de pesto vooraf: je kan hem een 5-tal dagen afgesloten bewaren in de koelkast of een maand in de diepvriezer.