Ingrediënten

200 gr vastkokende aardappelen
2 takjes tijm
4 el olijfolie
1 rode paprika
½ rode ui
200 gr halloumi
1 citroen
1 el honing
1 tl mosterd
200 gr romaine sla
½ komkommer
50 gr Griekse kalamata olijven 

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Was de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Zet in een pan net onder water en kook in 4 tot 6 min. beetgaar. Giet de aardappelen af en spoel koud.
  2. Ris de takjes tijm. Meng de helft van de tijm met ¼ van de olijfolie en de aardappelblokjes. Verdeel de blokjes aardappel over de satéprikkers. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Pel de rode ui en snijd in dikke ringen. Snijd de halloumi in plakken.
  3. Snijd de helft van de citroen in partjes. Pers het sap uit de andere helft van de citroen. Meng het citroensap met de honing, mosterd en de rest van de tijm tot alle honing is opgelost. Voeg al roerend de rest van de olijfolie toe.
  4. Snijd de romaine sla in brede repen. Snijd de komkommer in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes.
  5. Gril de aardappelspiesen rondom in 10 min. goudbruin op de barbecue. Gril de paprika en rode ui in 6 tot 10 min. gaar. Snijd de paprika in repen. Gril de halloumi 2 tot 3 min. per kant op de barbecue.
  6. Meng de romaine sla, komkommer, olijven, aardappelblokjes, paprika en rode ui tot een salade en maak aan met de dressing. Verdeel over de borden. Verdeel de halloumi over de salade. Serveer met een partje citroen.