500 g zoete aardappelen in blokjes gesneden
200 g rode linzen
200 g spinazie
800 g tomatenblokjes uit blik
400 ml groentebouillon (of water)
2 sjalotje gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
4 tl verse gember fijngehakt
0.50 tl venkelzaad gemalen
1 tl komijnzaad gemalen
1.50 tl korianderzaad gemalen
2 tl kurkuma
4 tl mosterdzaad
4 gedroogde chilipepers
2 tl garam masala
240 g zilvervliesrijst (optioneel)
olie (om in te bakken)
peper en zout naar smaak

Verhit een laagje olie in een hoge pan en zet de warmtebron hoog. Voeg de mosterdzaadjes en de gedroogde chilipepers toe. Bak deze ingrediënten tot de mosterdzaadjes beginnen te springen, temper het vuur en voeg het gesnipperde sjalotje en de knoflook toe. Fruit deze ingrediënten totdat de sjalotjes glazig zijn (zo'n vier minuten). Voeg dan de verse gember en de specerijen toe (gemalen venkelzaad, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad en kurkuma) en bak deze ingrediënten nog een minuutje mee.

Voeg de zoete aardappelen toe en bak ze kort mee onder voortdurende roeren totdat de zoete aardappelen met het specerijenmengsel zijn bedekt. Voeg dan de tomatenblokjes toe, evenals de groentebouillon (of water), en breng alles aan de kook. Voeg de rode linzen toe, roer alles goed door elkaar en kook de rode linzen en de zoete aardappelen op laag vuur in vijftien a twintig minuten gaar.

Voeg de spinazie toe wanneer de rode linzen en de zoete aardappelen gaar zijn. Roer alles door elkaar en laat de spinazie een minuutje meekoken zodat de spinazie een beetje slinkt. Voeg tot slot de garam masala toe en breng optioneel verder op smaak met peper en zout.