iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Polenta met Gorgonzola en Ratatouille

Categorie: vegetarisch/pescotariër

Zutaten für 4 Personen:
250 g (Minuten-) Polenta-Maisgrieß
500 ml GemüsefondPolenta mit Gorgonzola und Ratatouille nach Björn Freitag.
50 g Gorgonzola
2 EL flüssige Butter
1 rote Zwiebel
1 Aubergine
1 rote Paprika
1 Zucchini
1 Knoblauchzehe
1 kleine Dose Cherry-Tomaten im Saft (400 g)
je 1 Zweig: Basilikum, Rosmarin, Thymian, Estragon
Olivenöl
Salz, schwarzer Pfeffer

Zubereitung:
Ofen auf 180° Ober-Unterhitze vorheizen
1. Gemüsefond erhitzen, mit Salz abschmecken, mit dem Schneebesen Polenta einrühren, dabei die Hitze auf ein Minimum reduzieren und die Polenta unter Rühren für 2 Minuten fertig garen. (Die Polenta sollte dabei nicht zu fest werden!)
2. Backform oder Förmchen buttern, die Polenta hineingeben, den Gorgonzola in Stückchen darüber geben und im Backofen für 10-15 Minuten gratinieren.
3. Das Gemüse putzen und in Würfel schneiden. Zuerst die Aubergine ohne Öl in einer hohen, schweren Pfanne etwas anrösten, damit sie ihr Wasser verliert. Dann Olivenöl und die restlichen Gemüse dazugeben und alles zusammen braten.
4. Tomaten in die Pfanne geben, alles noch einmal gut durchschwenken, Knoblauchzehe (geschält, ohne Keim) in Scheiben schneiden, mit der Messerklinge zu Brei zerquetschen und zum Ratatouille geben. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, Rosmarin- und Thymianzweige dazugeben und später wieder entfernen. Ca. 5 Minuten köcheln lassen, zum Schluss gezupftes Basilikum und gehackten Estragon unterheben. Mit Pfeffer abschmecken.
5. Polenta zusammen mit dem Ratatouille auf Tellern anrichten.

stampot met een twist

Categorie: vegetarisch/pescotariër

1 bakje paddenstoelmix
200 g kastanjechampignons
200 g gewassen spinazie
1 el kerriepoeder
1 tl komijnzaadjes
10 g verse gember
knoflook
100 ml kokosmelk
1 kg kruimige aardappelen
150 ml volle melk
30 g ongezouten roomboter
1 bosje platte peterselie
1 el groentebouillonpoeder of blokje
handje vol cashewnoten
bosui gesnipperd


zonnebloemolie

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min gaar. Giet de aardappelen af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min droog koken.
Snijd de paddenstoelen in stukjes.
Bak de komijnzaadjes in een pan, met de kerriepoeder en rasp de gember erbij. Voeg de champignons, paddenstoelenmix en knoflook toe. Beetje bouillon erbij.
Blus het af met de de kokosmelk. Gaar alles ongeveer 5 minuten op laag vuur met de kruiden hierin.
Spinazie erbij en haal van het vuur.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat het niet koken. Doe de melk bij de stamppot en stamp hem verder fijn. Meng de cashewnoten en bosui erdoor.
Frituur de aardappelschillen in een laag arachide- of zonnebloemolie.
Bak de schillen telkens in kleine hoeveelheden.

Smakelijk

Gnocchi

Categorie: vegetarisch/pescotariër

Ingredienten

1 kilogram aardappel
bloem
nootmuskaat
Parmezaanse kaas
peper en zout

Bereiden:

Kook de aardappel in schil in ± 20 minuten gaar, in gezouten water.
Afkoelen.
Schil eraf.
Prak ze en kneed zodat er een bol onstaat, voeg bloem en peper toe.

Maak er rolletjes a 2 cm dik van en snijd ze in stukjes van 3 cm.

Meng ze in pan met gesmolten boter en fijn geraspte Parmezaanse kaas.

Lekker met een geroosterde tomaten saus uit de oven.

 

Lenteburger

Categorie: vegetarisch/pescotariër

Ingredienten

300 g diepvries tuinerwten
10 g verse dille
2 middelgrote eieren
100 g fijne havermout
100 g AH Biologisch feta
2 el traditionele olijfolie
30 ml koelverse framboos-balsamicodressing
150 g peen julienne
4 speltbollen
85 g muhammara
85 g rucola

Bereiden

Laat de tuinerwten ontdooien en doe ze met de dille en eieren in een hoge beker. Pureer 30 sec. met de staafmixer tot een gladde massa. Meng in een kom met de havermout. Breng op smaak met peper. Snijd de feta in blokjes van een ½ cm en voeg toe aan het havermoutmengsel. Maak hier platte burgers van (1 per persoon).
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de dressing door de peen julienne
Halveer de speltbollen en besmeer met de muhammara. Verdeel achtereenvolgens wat rucola, de burgers en wat wortelsalade over de onderste helft. Leg de bovenste helft erop en serveer de broodjes met de rest van de rucola en de rest van de wortelsalade apart erbij.

 

variant https://www.culy.nl/recepten/vegan-groenteburger-jamie-oliver/

Pagina 10 van 16

  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden