Frisse watermeloen salade
- Categorie: vegetarisch/pescotariër
Pita aubergine met kikkererwten en feta
- Categorie: vegetarisch/pescotariër
Vegan Tempeh BLT Sandwiches
- Categorie: vegetarisch/pescotariër
Spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes
- Categorie: vegetarisch/pescotariër
Ingrediënten
4 personen
300 gr. spaghetti
250 gr. cherrytomaatjes
250 gr. gemengde paddenstoelen
1 courgette
4 tenen knoflook
1 ei
25 gr. roomboter
Italiaanse kruiden
peper en zout
bloem
Parmezaanse kaas
olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een grillpan en een koekenpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en laat daarna goed uitlekken in een vergiet. Of maak de spaghetti zelf.
Doe intussen de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje en pel de teentjes knoflook. Snijd drie teentjes knoflook in tweeën en verdeel tussen de cherrytomaatjes. Sprenkel er olijfolie overheen en kruid met Italiaanse kruiden en versgemalen peper en zout. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster de cherrytomaatjes zo'n 15 tot 20 minuten.
Als de cherrytomaatjes in de oven staan verwijder je de uiteinden van de courgette, snijd de courgette daarna doormidden. Snijd beide helften vervolgens in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Leg naast elkaar op een snijplank en strooi er een beetje bloem over, kruid vervolgens met Italiaanse kruiden en sprenkel er olijfolie over. Kruid ook nog even met wat peper en zout en grill de reepjes courgette aan beide kanten op de hete grillpan. Afhankelijk van de temperatuur grill je ze zo'n vijf tot tien minuten. Doe het vuur uit en houd warm op de grillpan.
De paddenstoelen borstel je tussendoor ook schoon en snijd je daarna in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen zo'n vijf tot tien minuten met ruim versgemalen peper. Als de paddenstoelen mooi beginnen te kleuren en flink zijn geslonken zet je het vuur uit en houd je ze warm in de pan.
Klop een eitje los in een kommetje en smelt de roomboter in een hapjespan. Doe er een gepelde teen knoflook in en bak een paar minuten mee op laag vuur. Verwijder de knoflook en voeg direct de uitgelekte spaghetti toe. Giet er voorzichtig het losgeklopte ei over en roer direct om tot het ei zich aan de spaghetti heeft gehecht. Rasp er naar smaak Parmezaanse kaas over en schep nogmaals om tot de kaas is gesmolten.
Schep de spaghetti op de borden en verdeel de gebakken paddenstoelen, de gegrilde courgette en de geroosterde tomaatjes erover. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er tot slot nog een klein beetje olijfolie over. En klaar. Smakelijk