iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Frisse watermeloen salade

Categorie: vegetarisch/pescotariër
Ongeveer 1 kilo watermeloen, gewogen met schil 3 stuks/400 gram mooie tomaten 300 gram dikke yoghurt 2 eetl. honing zeezout en versgemalen zwarte peper voor de kerriedressing 3 eetl. wittewijnazijn ½ theel. kerrie 1 theel. honing 6-7 eetl. olijfolie 1 eetl. maanzaad Schil de watermeloen, snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de tomaten in blokjes van dezelfde maat. Roer de honing door de yoghurt en maal er peper over. Smeer het uit op een groot bord. Verdeel de watermeloen en tomaat erover. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een jampot, draai het deksel goed dicht en schud tot het goed is gemengd. Giet over het fruit en dien de salade meteen op.

Pita aubergine met kikkererwten en feta

Categorie: vegetarisch/pescotariër
Ingrediënten 3 eetl. olijfolie 2 aubergines, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm 3 sjalotten of 2 uien, gehakt 1 eetl. komijnpoeder 1 flinke pot kikkererwten (ongeveer 500 gram), uitgelekt, bewaar het vocht citroen paar takjes munt, fijngehakt 4 ruime eetl. fetakaas, verkruimeld 4 (volkoren) pitabroodjes, opgewarmd in de oven of geroosterd Bereiden Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak eerst de pita’s erin: enkele minuten op elke kant tot ze garen en net gaan kleuren. Bewaar ze in een theedoek. Giet dan de olijfolie in de pan en bak de aubergineblokjes en sjalotten met de komijn in dezelfde pan tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen. Roer de kikkererwten erdoor en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Roer de munt erdoor. Halveer de pita’s en snij ze open. Vul ze met een schep uit de pan en verkruimel de feta erover. Dien meteen op. Lekker met: Frisse watermeloensalade en Zwarte ijsthee met kruiden

Vegan Tempeh BLT Sandwiches

Categorie: vegetarisch/pescotariër
Ingrediënten voor het Tempeh Spek 1 blok tempeh, in dunne plakjes gesneden 2 el sojasaus 1 el appelciderazijn 1 el olijfolie 1 el ahornsiroop 1/2 tl vloeibare rook 1 tl gerookte paprika 1/2 tl uienpoeder 1/4 tl gemalen komijn 1/4 tl zout Al de rest Broodje brood Veganistische mayonaise Korrelige mosterd Tomaat, in plakjes Sla Avocado, in plakjes (optioneel) instructies: Leg de gesneden tempeh in een ovenschaal. Klop de overige ingrediënten van de tempeh bacon door elkaar en giet de marinade over de tempeh. Zet het opzij om te marineren terwijl je de oven voorverwarmt, of dek het af en zet het maximaal 24 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 350 F. Als de oven heet is, leg je de tempeh in een enkele laag op een bakplaat. Bak gedurende 15 minuten, draai de tempeh om en bak nog eens 7-10 minuten tot het tempehspek donker en krokant is. Om de sandwiches samen te stellen: Besmeer een sneetje brood met vegan mayonaise en de andere met mosterd. Leg de sla, tomaat en tempeh bacon op de sandwich, voeg desgewenst avocado toe. Als je wilt, kun je de sandwich op een licht ingevette hete koekenpan roosteren tot het brood goudbruin is. Genieten van! Opmerkingen: Tempehbacon kan van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard en naar behoefte worden gebruikt!

Spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes

Categorie: vegetarisch/pescotariër

Ingrediënten

4 personen

300 gr. spaghetti
250 gr. cherrytomaatjes
250 gr. gemengde paddenstoelen
1 courgette
4 tenen knoflook
1 ei
25 gr. roomboter
Italiaanse kruiden
peper en zout
bloem
Parmezaanse kaas
olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een grillpan en een koekenpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en laat daarna goed uitlekken in een vergiet. Of maak de spaghetti zelf.

Doe intussen de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje en pel de teentjes knoflook. Snijd drie teentjes knoflook in tweeën en verdeel tussen de cherrytomaatjes. Sprenkel er olijfolie overheen en kruid met Italiaanse kruiden en versgemalen peper en zout. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster de cherrytomaatjes zo'n 15 tot 20 minuten.

Als de cherrytomaatjes in de oven staan verwijder je de uiteinden van de courgette, snijd de courgette daarna doormidden. Snijd beide helften vervolgens in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Leg naast elkaar op een snijplank en strooi er een beetje bloem over, kruid vervolgens met Italiaanse kruiden en sprenkel er olijfolie over. Kruid ook nog even met wat peper en zout en grill de reepjes courgette aan beide kanten op de hete grillpan. Afhankelijk van de temperatuur grill je ze zo'n vijf tot tien minuten. Doe het vuur uit en houd warm op de grillpan.

De paddenstoelen borstel je tussendoor ook schoon en snijd je daarna in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen zo'n vijf tot tien minuten met ruim versgemalen peper. Als de paddenstoelen mooi beginnen te kleuren en flink zijn geslonken zet je het vuur uit en houd je ze warm in de pan.

Klop een eitje los in een kommetje en smelt de roomboter in een hapjespan. Doe er een gepelde teen knoflook in en bak een paar minuten mee op laag vuur. Verwijder de knoflook en voeg direct de uitgelekte spaghetti toe. Giet er voorzichtig het losgeklopte ei over en roer direct om tot het ei zich aan de spaghetti heeft gehecht. Rasp er naar smaak Parmezaanse kaas over en schep nogmaals om tot de kaas is gesmolten.

Schep de spaghetti op de borden en verdeel de gebakken paddenstoelen, de gegrilde courgette en de geroosterde tomaatjes erover. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er tot slot nog een klein beetje olijfolie over. En klaar. Smakelijk

Pagina 2 van 16

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden