iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

wrap met dadels en monchou

Categorie: vegetarisch/pescotariër

4 wraps, 1 bakje ongezouten notenmelange ca. 175 g, 1 zakje dadels (250 g), 1 pakje Mon Chou (100 g), 4 eetlepels honing, 3 eetlepels creme fraiche, citroensap

Bereidingswijze

1. Hak de noten en ontpitte dadels in kleine stukjes
2. Meng met een vork de Mon Chou, honing en creme fraiche tot een smeuige massa. Voeg naar smaak een paar druppels citroensap toe
3. Bestrijk de wraps met dit mengsel en strooi vervolgens de gehakte dadels en noten erover
4. Rol de wraps op en snij hem in stukjes. Steek er een cocktailprikker door.

Pasta met paddestoelen

Categorie: vegetarisch/pescotariër

 

Met ciabatta of stokbrood is dit een uitstekende vegetarische maaltijd.

Ingrediënten

15gram porcini(eekhoorntjesbrood) paddestoelen, 175ml warm water, 3el olijfolie, 2 tenen knoflook fijn gehakt, handvol verse gladde peterselie grof gehakt, 3 a 4 grote stukken zongedroogde tomaat in olijfolie uitgelekt en in reepjes, 120 ml droge witte wijn, 225 gr kastanje champignons in dunne plakjes, 475 ml groentebouillon, 450 gr pasta, zout en zwarte peper, ciabatta, rucola en peterselie voor de garnering

Bereiding:

Wel 15-20 min de porcini in 175ml warm water. Laat ze in een zeef uitlekken en bewaar het gezeefde weekwater. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de paddestoelen. Hak ze fijn.
Verhit de olie en bak knoflook, peterselie, tomaat en porcini 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.
Voeg de wijn toe en laat deze verdampen. Voeg de kastanje champignons toe. Giet de bouillon erbij en laat de saus dan 20 minuten sudderen tot het vocht verdampt is en de saus tamlijk dik.
Kook de pasta en bak eventueel het brood af.
Dien het gerecht meteen op en garneer eventueel met rucola en peterselie.
Lekker op het brood is aioli.

Aardappeltortilla met groenten

Categorie: vegetarisch/pescotariër

Ingrediënten

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 prei, olijfolie om in te bakken, 500 g jonge spinazie, 350 g voorgekookte aardappelschijfjes, 6 eieren, 100 g geraspte kaas, 1 stokbrood

Salade
250 g cherrytomaatjes, 50 g zwarte olijven, 150 g rucola, 150 g maïskorrels, 50 ml extra vergine olijfolie, 1 citroen

Bereiden

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Was en snijd de prei in halve ringen.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
Voeg de spinazie toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en laat het uitlekken op een zeef.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de aardappelschijfjes, paprika en de prei circa 4 minuten.
Kluts de eieren en meng de kaas door de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Voeg de spinazie en de eieren toe aan de groenten in de pan.
Leg een deksel op de pan en gaar de aardappeltortilla circa 8 tot 10 minuten tot de eieren gestold zijn.
Draai eventueel, met behulp van een bord, de tortilla om zodat beide kanten goed gebakken zijn.

Salade
Halveer de cherrytomaten.
Snijd de zwarte olijven in ringetjes.
Meng in een kom de cherrytomaten, zwarte olijven, rucola, maïskorrels en de olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de citroen en pers 1 helft uit boven de salade.

Lasagne met spinazie en gorgonzola

Categorie: vegetarisch/pescotariër

Ingrediënten

750 gram diepvries-spinazie a la crème, 2 tomaten, 125 gram champignons, 100 gram Gorgonzola, 3 theelepels majoraan, zout en peper, een kwart liter slagroom, circa 9 lasagnevellen, 100 gram geraspte belegen kaas, 25 gram margarine, aluminiumfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (gas stand 4). Ontdooi de spinazie. Was de tomaten, maak ze schoon en snijd ze in plakjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze ook in plakjes. Snijd de gorgonzola in stukjes.
Smelt nu de boter en bak hierin zachtjes de champignons. Voeg de slagroom toe en laat het geheel inkoken tot een dikkere saus. Zout en peper, plus de helft van de kaas toevoegen.
Roer nu de majoraan, zout en peper door de spinazie. Strijk op de bodem van een rechthoekige glazen schaal (inhoud 1 liter) een dun laagje saus uit. Verdeel hierover een deel van de spinazie. Nu bedekken met lasagnevellen. Hierover achtereenvolgens de helft van de plakjes tomaat, weer een deel van het spinaziemengsel, de helft van de gorgonzola en de saus verdelen. Nu weer bedekken met 3 lasagnevellen en hierover achtereenvolgens de rest van de tomaat, een deel van de spinazie, de rest van de gorgonzola en de champignons verdelen.
Dek het geheel nu af met de laatste lasagnevellen. Hierover de rest van de spinazie en de saus verdelen. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Zorg ervoor dat alle lasagne bedekt is!
Dek de schotel nu af met aluminiumfolie.
Verwarm de lasagneschotel 30 minuten in de oven. Verwijder nu het folie en laat de lasagne in nog ca 5 á 15 minuten gaar en heet worden.

Pagina 16 van 16

  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden