Ingredienten
1 ui
275 gr bulgur
2 tomaten
½ komkommer
½ eetlepel tomatenpuree
2 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
snufje zout
Halve bos peterselie
1 gegrilde paprika uit pot (of 1 eetl paprikapuree)
Eventueel een paar chilivlokken

Bereiding
Bereid de bulger volgens verpakking of recept. Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Laat de bulgur iets afkoelen en roer de olijfolie en tomatenpuree er door todat de bulgur een egale kleur heeft.

Rasp de ui of snijd hem heel fijn en voeg toe. Voeg citroensap en een snufje zout toe. Roer de komkommer en tomaat er door. Maal de gegrilde paprika fijn in een keukenmachine (of gebruik kan en klare paprikapuree) en meng door de bulgursalade. Hak de peterselie grof en voeg samen met eventueel een paar chilivlokken toe. Laat de bulgursalade helemaal afkoelen.