2 rol vers pizzadeeg
100 gr ongezouten roomboter
4 takjes peterselie
2 tl knoflookpoeder
60 gr pecorino kaas
200 gr geraspte mozzarella
400 gr spinazie
200 gr Prosciutto di Parma

  1. Rol het pizzadeeg uit en halveer het over de lengte. Rol met behulp van een deegroller het deeg verder uit, tot het ongeveer de helft van de originele dikte heeft.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Pluk de peterselie en hak fijn. Voeg de peterselie en knoflookpoeder toe aan de boter. Rasp de pecorino.
  3. Bestrijk het pizzadeeg met de helft van de boter. Verdeel de mozzarella en pecorino over het deeg, houd hierbij 2 cm van de randen vrij. Verdeel de spinazie over de kaas, verdeel de prosciutto over de spinazie.
  4. Rol het deeg op. Vouw beide uiteindes onder het geheel en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de buitenkant met de rest van de boter. Maak 3 lange, schuine sneetjes in de bovenkant van de rol.
  5. Bak het geheel 20 tot 25 min. in de oven.