2 rol vers pizzadeeg
100 gr ongezouten roomboter
4 takjes peterselie
2 tl knoflookpoeder
60 gr pecorino kaas
200 gr geraspte mozzarella
400 gr spinazie
200 gr Prosciutto di Parma
- Rol het pizzadeeg uit en halveer het over de lengte. Rol met behulp van een deegroller het deeg verder uit, tot het ongeveer de helft van de originele dikte heeft.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Pluk de peterselie en hak fijn. Voeg de peterselie en knoflookpoeder toe aan de boter. Rasp de pecorino.
- Bestrijk het pizzadeeg met de helft van de boter. Verdeel de mozzarella en pecorino over het deeg, houd hierbij 2 cm van de randen vrij. Verdeel de spinazie over de kaas, verdeel de prosciutto over de spinazie.
- Rol het deeg op. Vouw beide uiteindes onder het geheel en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de buitenkant met de rest van de boter. Maak 3 lange, schuine sneetjes in de bovenkant van de rol.
- Bak het geheel 20 tot 25 min. in de oven.