Kikkererwten salade
- Categorie: bijgerecht
Ingrediënten:
400 g kikkererwten
1 bosje peterselie
1 verse chilipeper
teentje knoflook, fijn gehakt
1 theelepel zwarte komijnolie
2 el honing
zout
olijfolie
1 citroen
1 tl zwarte komijn
3 snufjes Baharat
Bereiden:
Week de kikkererwten een nacht. Zeef de volgende dag, spoel kort en doe in een slakom. Of gebruik kikkererwten uit blik.
Peterselie fijn hakken met de stelen.
Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd deze heel fijn.
Voeg peterselie en chilipeper toe aan de kikkererwten.
Breng alles op smaak met honing, olijfolie, zwarte komijnolie, 2-3 snufjes zout, citroensap, zwarte komijn en baharat, meng goed en laat het een beetje trekken.
Wortel met sinaasappelsap-honing dressing
- Categorie: bijgerecht
Ingredienten
300g wortel
1 EL honing
Sap von ½ sinaasappel of 4 cl sinaasappelsap
50 ml groente bouillon
1 EL witte balsamico
3 EL Raps oder Sonnenblumenöl
1 EL zoete mosterd
zout
Zubereitung:
Wortel schillen en rapsen.
Senf, Honig, Gemüsefond mit Essig und etwas Salz verrühren, Öl dazu geben und den Saft von einer halben Orange, mit dem Schneebesen verrühren und die Karotten mit der Vinaigrette marinieren. Fertig.
Venkel-sinasappel salade
- Categorie: bijgerecht
Zutaten für 4 Personen:1 Fenchelknolle
2 Orangen
1 Radicchio
40 g Pinienkerne
1-2 EL weißer Balsamico
2 EL Olivenöl
Salz, Pfeffer, Zucker
frischer Thymian und/oder Fenchelgrün zum Garnieren
Zubereitung:
1. Fenchel putzen und halbieren, Strunk entfernen und dann in dünne Scheiben hobeln oder mit dem Messer fein aufschneiden, in eine Schüssel geben.
2. Radicchio waschen, in Streifen schneiden und zum Fenchel geben. Den Salat mit einer Prise Zucker, sowie Salz und Pfeffer würzen, dann mit einigen Balsamico und Olivenöl marinieren.
3. Orange mit einem scharfen Messer rundherum so schälen, dass auch das Weiße unter der Schale entfernt wird. Dann die Filets zwischen den Fruchthäutchen herausschneiden und zusammen mit dem Saft zum Salat geben.
4. Pinienkerne in einer Pfanne goldbraun rösten.
5. Salat auf Tellern anrichten und mit etwas Fenchelgrün und/oder Thymian und den Pinienkernen garnieren.
zachte groene salade
- Categorie: bijgerecht
Nodig voor 1 grote salade (2-4 personen)
1 krop botersla
1 avocado
± 10 cm komkommer, in blokjes
2 bosuitjes, fijn gesneden
2 el verse dille
2 el verse platte peterselie
2 el verse basilicum
1 el kappertjes
1 tl mosterd
2 el azijn
4 el olijfolie
zout/peper
Bereiden
Was de salade, schud het water er goed uit en snijd in kleinere stukken. Doe in een kom, samen met de avocado blokjes, komkommer en bosui. Snijd de kruiden fijn, en doe deze bij de salade.
De kappertjes, mosterd, snuf zout en peper, olijfolie en azijn mengen tot een mooie dressing.
Giet over de salade, roer door en serveer gelijk.
crunchy salade
- Categorie: bijgerecht
2 stevige peren
2 Granny Smith appels
200 g rode druiven
4 rijpe passievruchten
50 g hazelnoten
50 g wlanoten
75 g cashewnoten
1 EL sesamzaad
4 EL havervlokken
1-2 EL rietsuiker
1/2 citroen
beetje Balsamico di Modena
verse tijm om te garneren
Bereiden
In koekenpan havervlokken, noten en sesamzaad roosteren
Druiven schoonmaken en over 4 kommen verdelen. Het klokhuis van de Peren en appels verwijderen en in grote blokjes snijden.
Ook deze verdelen over de kommen.
Passievruchten doormidden snijden en het vruchtvlees met een lepel eruithalen en in een schaaltje mengen met het citroensap, rietsuiker en balsamico.
Noten erbij en goed mengen.
Dit verdelen over de 4 kommen en garneren met tijm.
Smecklich