crunchy salade
- Categorie: bijgerecht
2 stevige peren
2 Granny Smith appels
200 g rode druiven
4 rijpe passievruchten
50 g hazelnoten
50 g wlanoten
75 g cashewnoten
1 EL sesamzaad
4 EL havervlokken
1-2 EL rietsuiker
1/2 citroen
beetje Balsamico di Modena
verse tijm om te garneren
Bereiden
In koekenpan havervlokken, noten en sesamzaad roosteren
Druiven schoonmaken en over 4 kommen verdelen. Het klokhuis van de Peren en appels verwijderen en in grote blokjes snijden.
Ook deze verdelen over de kommen.
Passievruchten doormidden snijden en het vruchtvlees met een lepel eruithalen en in een schaaltje mengen met het citroensap, rietsuiker en balsamico.
Noten erbij en goed mengen.
Dit verdelen over de 4 kommen en garneren met tijm.
Smecklich
panzanella salade
- Categorie: bijgerecht
Brood dun snijden, ± 10 stukjes. Bestrijk met olijfolie. In de grilpan aanbakken.
Snijd de tomaten klein, gebruik per persoon 2 handen vol aan tomaten. Gebruik diverse tomaten, gele / rode / groen.
Let op het brood....
Meng deze in een kom met 2 theelepels zeezout. Laat dit een uur staan.
Snijd 4 tenen knoflook, 6 ansjovis, twee eetlepels kappetjes en chillivolkken fijn.
Let op het brood....
Bak voorzichtig de knoflook en rest in een pan met een beetje olijfolie, knoflook moet zacht worden.
Meng dit met de tomaten.
2 eetlepels rode wijn azijn, verse oregano en basilicum erbij. Wat geschaafde parmezaan.
Breek het brood boven de salade en meng dit goed, meteen serveren
rauwe wortel hummes
- Categorie: bijgerecht
20 worteljes, 1/2 kopje tahin pasta, 2 teentjes knoflook, theelepel komijn, theelepel gerookt paprika poeder, zout, peper, paar blaadjes koriander, 1/4 kopje sinasappelsap, 1 citroensap en olijfolie.
Dit alles in de blender, en klaar is het
linkjes
- Categorie: bijgerecht
https://www.goddelijke-recepten.nl/tapas-recepten/spaanse-kip-met-knoflook/
wraps of tortilla's zelf maken
- Categorie: bijgerecht
Ingrediënten voor 6 wraps/tortilla’s
250 gr bloem
1/2 tl zout
2 eetlepels olie
water
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed er een soepel deeg van.
Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt.
Verdeel het deeg in 6 bolletjes.
Verhit een droge koekenpan op het vuur.
Verdeel wat bloem over je werkblad. Rol een bolletje uit tot een grote ronde lap. Probeer het zo dun mogelijk te doen.
Leg de lap in de koekenpan en bak deze aan weerszijden aan.
Bak de tortilla’s niet te lang, want dan worden ze hard en kan je ze niet meer buigen. Ik heb ze ongeveer 1 minuut per kant gebakken.
Leg ze dan op een bord onder een natte doek.