panzanella salade
- Categorie: bijgerecht
Brood dun snijden, ± 10 stukjes. Bestrijk met olijfolie. In de grilpan aanbakken.
Snijd de tomaten klein, gebruik per persoon 2 handen vol aan tomaten. Gebruik diverse tomaten, gele / rode / groen.
Let op het brood....
Meng deze in een kom met 2 theelepels zeezout. Laat dit een uur staan.
Snijd 4 tenen knoflook, 6 ansjovis, twee eetlepels kappetjes en chillivolkken fijn.
Let op het brood....
Bak voorzichtig de knoflook en rest in een pan met een beetje olijfolie, knoflook moet zacht worden.
Meng dit met de tomaten.
2 eetlepels rode wijn azijn, verse oregano en basilicum erbij. Wat geschaafde parmezaan.
Breek het brood boven de salade en meng dit goed, meteen serveren
rauwe wortel hummes
- Categorie: bijgerecht
20 worteljes, 1/2 kopje tahin pasta, 2 teentjes knoflook, theelepel komijn, theelepel gerookt paprika poeder, zout, peper, paar blaadjes koriander, 1/4 kopje sinasappelsap, 1 citroensap en olijfolie.
Dit alles in de blender, en klaar is het
linkjes
- Categorie: bijgerecht
https://www.goddelijke-recepten.nl/tapas-recepten/spaanse-kip-met-knoflook/
wraps of tortilla's zelf maken
- Categorie: bijgerecht
Ingrediënten voor 6 wraps/tortilla’s
250 gr bloem
1/2 tl zout
2 eetlepels olie
water
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed er een soepel deeg van.
Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt.
Verdeel het deeg in 6 bolletjes.
Verhit een droge koekenpan op het vuur.
Verdeel wat bloem over je werkblad. Rol een bolletje uit tot een grote ronde lap. Probeer het zo dun mogelijk te doen.
Leg de lap in de koekenpan en bak deze aan weerszijden aan.
Bak de tortilla’s niet te lang, want dan worden ze hard en kan je ze niet meer buigen. Ik heb ze ongeveer 1 minuut per kant gebakken.
Leg ze dan op een bord onder een natte doek.
Aziatische salade met rauwe paksoi
- Categorie: bijgerecht
Bijgerecht voor vier personen
Rooster om te beginnen een handje pinda’s of cashewnoten en laat ze afkoelen, om ze later grof te hakken.
Maak dan de dressing.
2 cm verse gember, 2 teentjes knoflook, 1 tl mosterd, 2 tl citroensap, 1 tl zoete ketjap, 1 tl oestersaus, zout, peper en ca. 4 el sesamolie of (extra vergine) olijfolie in een staafmixer met bakje of een blender en pureer tot een gladde saus. (Of snijd/rasp de gember en knoflook zeer fijn en meng het geheel met de hand.)
Maak dan de salade.
Snijd een paksoistronk in reepjes en twee puntpaprika’s en drie steeltjes bosui in ringetjes. Meng door elkaar en giet er de dressing over. Garneren met de pinda’s of cashewnoten.
Tip: snijd er ook een rood pepertje doorheen voor wat extra pit, of bestrooi de salade met wat chilivlokken.
En als je er wat extra groente in wilt, kan bijvoorbeeld een halve wortel in dunne reepjes, een paar radijsjes in plakjes of een rode ui in dunne ringen een smakelijke aanvulling vormen die er ook nog leuk uitziet!