iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Gevulde champignons

Categorie: bijgerecht

Ingredienten voor 4 personen:

    12 grote champignons
    2 eetlepels roomkaas
    3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    2 plakjes ontbijtspek
    peper en zout
    2 stengels lente ui

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Haal de steeltjes voorzichtig uit de champignons. We gebruiken 3 van de stelen, snijd deze fijn. De overige stelen gebruiken we niet in dit recept.
Bak de spek in een droge koekenpan of in de oven knapperig en snijd het in kleine stukjes. Snijd de lente ui in ringen. Meng de roomkaas met fijngesneden lente ui, stukjes spek, fijngesneden champignonstelen, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Breng het op smaak met peper en zout. Schep met een theelepel het mengsel in de champignons. Garneer de champignons met nog een beetje lente ui en bak het 20 minuten in de oven. Strooi na de 20 minuten een beetje Parmezaanse kaas over de champignons en bak ze nog even in de oven zodat de kaas smelt.

Serveer de gevulde champignons op een bedje van rucola.

Tapas Gamba’s

Categorie: bijgerecht

Bereidingstijd 10 minuten, 1 uur marineren en vervolgens 10 minuten aanbakken
Ingrediënten:

    200 gram gamba’s (ontdooid)
    1 rode peper
    zout
    2 eetlepels citroensap
    2 eetlepels olijfolie
    1 teentje knoflook
    half bosje verse peterselie

Bereiding:

Verwijder de staarten van de gamba’s. Snijd de peper en peterselie fijn en pers de knoflook.

Meng in een kommetje de peper, peterselie en knoflook met zout, citroensap en olijfolie. Meng de marinade met de gamba’s en laat dit een uurtje afgedekt in de koelkast staan.

Verwarm een wok of koekenpan en bak de gemarineerde Tapas Gamba’s hierin aan.

Uienringen uit de oven

Categorie: bijgerecht

Bereidingstijd 30 minuten en 30 – 40 minuten baktijd
Ingrediënten voor 6-8 personen:

    1 – 2 uien
    120 gram bloem
    2 eetlepels instant aardappelpuree
    cayennepeper
    2 eiwitten
    200 ml melk
    paneermeel of panko
    zout

Bereiding:

Pel de ui en snijd hem in hem in plakken van ongeveer een halve cm. Haal de ringen los.

Meng in een kom de bloem met aardappelpuree, cayennepeper, 2 eiwitten en 200 ml melk.

Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de paneermeel of panko in een schaaltje. Haal de uienringen met een vork door het beslag en leg ze een voor een in het schaaltje met het paneermeel. Keer ze met een andere vork om zodat ze ronden bedekt zijn met een laagje paneermeel. Leg de ringen vervolgens op de bakplaat.

De gepaneerde uienringen mogen een beetje over elkaar op de bakplaat liggen, niet stapelen.

Bak de uienringen 30 tot 40 minuten in de oven. Tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

Geitenkaasrolletjes

Categorie: bijgerecht


Ingrediënten voor 12 tapas:

    100 gram serranoham  (vleeswaren/in plakken)
    170 gram zachte geitenkaas
    olijfolie
    balsamicosiroop

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een ovenschaal in.

Verdeel de geitenkaas in 12 gelijke porties en vorm dit tot rolletjes.

Rol ieder stuk geitenkaas in een plakje serranoham, snijd de serranoham af als de geitenkaas rondom bedekt is met de ham.
Dit stukje ham kun je weer gebruiken voor het volgende stuk geitenkaas. Als je per rolletje een hele plak serranoham neemt dan is het wel erg veel.

Verdeel de rolletjes geitenkaas over de schaal en verwarm dit 10 minuten in de oven.
Serveer de geitenkaasrolletjes warm en sprenkel er voor het serveren de balsamico over.

Krokante kip in honing en mosterd

Categorie: bijgerecht

Ingrediënten:

    1 kipfilet
    2 eetlepels bloem
    ei
    3 a 4 eetlepels honing
    2 eetlepels mosterd
    1 eetlepel sojasaus
    olijfolie
    peper en zout
    rode paprika

Extra benodigd:

    satéstokjes

Bereiding:

Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Rol de blokjes door de bloem en vervolgens door het ei.
Bak de kip in een koekenpan aan zodat er een mooi bruin korstje onstaat.

Snijd de paprika in niet te dunnen repen zodat je ze straks aan het spiesje kunt rijgen. Bak de paprika in een koekenpan, bestrooi met peper en zout.

Meng in een kommetje de sojasaus met honing en mosterd. Roer de gebakken kip door dit mengsel zodat het er een beetje aan blijft plakken.

Rijg stukjes kip en paprika om en om aan een spiesje.

  1. Feta uit de oven
  2. Asperges in avocado-olie met Hollandse camembert
  3. Portobello mozzarella
  4. BONBONS

Pagina 6 van 17

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden