iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Knoflook olie

Categorie: bijgerecht

dressing voor pasta

fruit in 1 eetlepel olijfolie 2 grofgehakte teentjes knoflook. Roer 2 eetlepels citroensap en 40 gram fijngehakte walnoten door de knoflookolie. Schep de knoflook olie door de pasta. Garneer met Parmezaanse kaas.

Tahoe pittig gebakken

Categorie: bijgerecht

Ingrediënten

3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels zoete ketjap saus, 2 theelepels tabasco, 1 theelepel djintan, ± 125 g tahoe, olie

Bereiden

In kom marinade van 3 eetlepels citroensap, ketjap, tabasco en djintan mengen. Tahoe in plakjes van ½ cm dik snijden. Plakjes in blokjes van 1 cm snijden. Blokjes tahoe door marinade scheppen en minstens 1 uur aten staan. Af en toe omscheppen.
In zeef blokjes uit laten lekken, droog deppen met keukenrol. In koekenpan olie verhitten. Blokjes tahoe in ca. 3 min aan alle kanten bruinbakken. Op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen

Komkommer salade

Categorie: bijgerecht

Ingrediënten

1 komkommer, 4 eetlepels sour cream, 2 eetlepels olijfolie, snufje peper, 1 eetlepel cayenne peper of paprika poeder, citroensap

Bereiden

Komkommer schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
Sour cream, beetje citroensap, olie, peper en cayenne peper mengen in een kom. Komkommer erdoor mengen.

Saté

Categorie: bijgerecht

Ingrediënten

400 gram mals varkensvlees of kipfilet, 2 teentjes knoflook, zout, peper, 1 eetlepel ketjap, 3 theelepels citroensap, 2 theelepels suiker, mespunt gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar

Bereiden

Snijd het vlees in lange reepjes. Leg de houten satéprikkers in water. Wrijf de knoflook fijn. Maak van alle ingrediënten samen een mengsel, wrijf het vlees hiermee in en laat het naar wens 1 a 2 uur intrekken. Rijg het vlees aan de stokjes of pennen en rooster ze. Serveer ze met satésaus en geef ze als hapje of bij de rijsttafel.

Ingredienten

Stukje verse gember ca. 2 cm, geschild, of 1/2 tl gemberpoeder, stengel citroengras, of 1/2 tl serehpoeder, 2 tenen knoflook, gepeld, 1/2 el sambal oelek, of manis, 1 citroen, rasp en sap,
1 1/2 el palmsuiker of donkerbruine basterdsuiker, 1 el sesamolie, 3 el Japanse sojasaus

Snijd de wortelaanzet van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd de stengel met een scherp mes in plakjes en doe ze samen met de gember en knoflook in de vijzel. Stamp fijn tot puree.
Als je een mooie puree hebt kan het citroenrasp, suiker en sambal erbij. Stamp weer even verder om ook deze ingrediënten fijner te malen. Doe het mengsel dan in een grotere kom en voeg dan de sesamolie, sojasaus en ongeveer 2 el citroensap toe.
Roer nog even goed door en klaar is de marinade!

Aardappel gratin

Categorie: bijgerecht

Ingrediënten

1/2 kilo aardappel
¼ lt. room
2 eetlepels crème fraîche
knoflook
geraspte kaas(oud en parmezaan)
peper
aromat

Bereiden

Aardappels, in schijfjes.
Kook deze beetgaar.
Afkoelen,
Ovenschaal invetten.
Knoflook, room, crème fraîche, peper, aromat, kaas en aardappels in kom mengen.
In ovenschaal verdelen.
Geraspte kaas erover.
In oven verwarmen en smikkelen maar.

Pagina 17 van 17

  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden