Ingredienten:
1,5 pak lange vingers
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
120 gr poedersuiker
3 a 4 citroenen
120 ml limoncello
verse munt, 5 blaadjes
2 handjes blauwe bessen
Benodigheden:
1 glazen schaal, 1 diep bord of ovenschaal, rasp, mixer, mengkom
Bereiden:
Was de citroenen, en rasp de citroenen.
Pers de citroenen uit en vang het sap op. Meng dit met de limoncello. Even apart zetten.
Slagroom in een mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op en voeg dan de mascarpone toe. Meng goed, en roer er de rasp van 1 citroen door, de rest bewaren in een platsiczakje in de vriezer.
Haal de lange vingers door de limoncello en bedek hiermee de bodem van de glazen schaal. Smeer hier de helft van het mascarpone-slagroom mengsel over.
Rest van de lange vingers door de limoncello mix. Leg deze op de mascarpone laag. Nu de rest van de mascarpone erover.
Zet de tiramisu met limoncello afgedekt in de koelkast. Laat minstens 1 uur opstijven en maak de tiramisu dan nog af met wat blaadjes verse munt, de blauwe bessen en eventueel nog wat schijfjes citroen.