Cheesecake met witte chocolade en kokos

  • 300 gram Nizza koekjes (dit zijn koekjes met kokos)
  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 600 gram roomkaas
  • 120 milliliter slagroom
  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 gram witte chocolade
  • 5 eetlepels kokosrasp

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de Nizzakoekjes en de in blokjes gesneden boter in een keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Geen keukenmachine? Je kunt de koekjes ook fijnstampen met een zwaar voorwerp en vervolgens samen met de boter met je handen tot een deegbal kneden.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het koekmengsel hierop. Druk met je handen het mengsel aan tot een stevige bodem.
Zet de springvorm in de oven en bak even 10 minuten voor.
Doe ondertussen de roomkaas, slagroom, eieren, suiker en bloem in de keukenmachine en maal goed door elkaar.
Smelt de helft van de chocolade au bain marie of in stukjes in de magnetron en schenk dit door het mengsel. Roer goed door.
Haal na 10 minuten de vorm uit de oven en schenk het roomkaasmengsel over de koekbodem.
Zet de taart in de oven en bak ‘m 1,5 uur. Zet dan de oven uit en laat de taart nog een half uur in de oven staan met de deur van de oven op een kiertje open.
Haal dan de taart uit de oven, snijd de taart voorzichtig uit de springvorm en besmeer de randen met kokosrasp.
Smelt opnieuw 3/4 van de overgebleven chocolade en besmeer de bovenkant van de taart hiermee. Strooi nog wat kokosrasp hierover en zet de taart dan in de koelkast.
Laat de taart zo’n 4 uur opstijven.
Snijd het laatste stukje witte chocolade in stukjes en strooi op het laatst over de cheesecake.