Ingrediënten voor 2 porties:
2 rijpe avocado's
Spuitjes citroensap
rijstmelk
100 g pure chocolade, 70% cacao
2 el cacaopoeder
5 el agavesiroop
1 snufje agar-agar
50 g cashewnoten
2 el rietsuiker
2 el water
snufje zout
1 schaaltje frambozen

Voorbereiding:
Schil de avocado, verwijder de pit en doe in een mengkom, besprenkel met een beetje citroensap en pureer met de aardappelstamper.

Verwarm de rijstmelk, niet koken!!!,  met agar-agar, agavesiroop en cacaopoeder, haal van het vuur. Voeg de chocolade in stukjes toe en laat al roerend smelten. Voeg de chocolade toe aan de avocado en klop tot een romig mengsel met de handmixer, doe in een kom en laat minimaal 2 uur afkoelen.

Karameliseer de cashewnoten in een pan met suiker, zout en een beetje water. Serveer de koude chocolademousse met lepels als dumplings op borden, garneer met cashewnoten en frambozen.