Ingrediënten
Voor de cookie dough
• 60 gram bruine basterdsuiker
• 50 gram boter op kamertemperatuur
• 75 gram bloem
• 1/8 theelepel zout
• 1,5 eetlepels melk
• 50 gram pure chocolade
Voor het ijs
• 4 bevroren bananen
• 2 eetlepels pindakaas zonder nootjes
• 3 eetlepels kokosmelk
Bereiden

  1. Zorg dat je minimaal 12 uur van tevoren de (nog niet bevroren) bananen in stukken hebt gesneden en in een bakje of zakje in de vriezer hebt gelegd.
  2. Meng de suiker met de boter in de keukenmachine totdat het goed gemengd is. Doe in de tussentijd de bloem in een kommetje in de magnetron, 60 seconden op 700 watt. Laat daarna afkoelen.
  3. Voeg de melk toe aan de botermix en schep er vervolgens de bloem en het zout toe. Mix kort in de keukenmachine. Snijd de pure chocolade in stukjes en meng dit met een lepel door de cookie dough. De cookie dough is nu nog best zacht, als je het in het ijs wil gebruiken moet je het nog even een uurtje in de koelkast zetten. Maar, je kunt het ook als topping op je ijs gebruiken.

Voor het ijs

  1. Doe de bevroren bananen samen met de pindakaas en de kokosmelk in de keukenmachine en mix tot ijs. Je kunt hier de cookie dough doorheen mengen (werkt alleen als het wat opgestijfd is en je er stukjes van snijdt) of de cookie dough erop serveren.