iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Shoarma kruiden

Categorie: kruiden

shoarma kruidenIngrediënten:

1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel gemalen koriander
1 eetlepel knoflookpoeder
½ eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel gemalen kaneel

Bereiding:

Doe alles in een ruime plastic zak, meng het goed door elkaar en bewaar het in een plastic voorraad bus die goed afgesloten kan worden. Zet deze op een droge plaats en je hebt de lekkerste zuivere kruiden in huis.

Vijfkruidenpoeder (5 spice powder)

Categorie: kruiden

5spiceIngrediënten:

1 eetlepel Chinese peper
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel kruidnagelpoeder
1 eetlepel kaneelpoeder
1 eetlepel steranijspoeder

Bereiding:

Doe alles in een ruime plastic zak, meng het goed door elkaar en bewaar het in een plastic voorraad bus die goed afgesloten kan worden.
Zet deze op een droge plaats en je hebt de lekkerste zuivere kruiden in huis.

Provencaalse kruiden

Categorie: kruiden

provenceaalsIngrediënten:

12 eetlepels zout
6 eetlepels tijm
6 eetlepels bonenkruid
6 eetlepels marjolein
2 eetlepels basilicum
2 eetlepels rozemarijn
1 eetlepel salie
1 eetlepel lavendel

Bereiding:

Doe alles in een ruime plastic zak, meng het goed door elkaar en bewaar het in een plastic voorraad bus die goed afgesloten kan worden. Zet deze op een droge plaats en je hebt de lekkerste zuivere kruiden in huis.

Gehaktkruiden

Categorie: kruiden

Ingrediënten:

720  gram keukenzoutgehakt-kruiden
150  gram kerriepoeder
160  gram paprikapoeder
70  gram witte peper

Gebruik 2 gram gehaktkruiden per 100  gram gehakt.

Bereiding:

Doe alles in een ruime plastic zak, meng het goed door elkaar en bewaar het in een  voorraadbus die goed afgesloten kan worden.
Zet deze op een droge plaats en je hebt de lekkerste zuivere kruiden in huis.

Zaatar (Libaneese tijm)

Categorie: kruiden

Kruiden mengsel

3 theelepels sumac
1 theelepel komijn
3 theelepels tijm
3 theelepels geroosterd sesamzaad
1/2 theelepel zout

Alles in de vijzel

 

  1. Bami/nasi kruidenmix
  2. Gyros kruidenmix marinade
  3. Suikerspecerijen mengsel
  4. Caribische marinade

Pagina 2 van 3

  • 1
  • 2
  • 3

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden