30 gram tomatenpuree (1/2 blikje)
1/2 ui (50 gram)
1 teen knoflook
1 eetlepel (olijf) olie
1 theelepel cayennepeper
1 volle theelepel komijnpoeder
1 volle theelepel oreganopoeder
1 volle theelepel (ongezoet) cacaopoeder
1 afgestreken theelepel kaneel
1 volle theelepel bruine suiker
1/4 liter kippenbouillon
zout naar smaak
1 volle eetlepel maïzena
BEREIDEN:
Pel de ui en snipper de ui zeer fijn.
Hak de knoflook fijn.
Verhit een eetlepel olie in een steelpan en fruit de ui en de knoflook er - op een matige hittebron- glazig in.
Roer de tomatenpuree er door en bak hem - al roerend, circa 1 minuut - mee.
Neem de pan even van de hittebron, voeg de kruiden toe en roer ze goed door.
Zet de pan terug op de hittebron en giet de bouillon er in.
Roer de bouillon door de tomatenpuree en breng de saus aan de kook.
Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken.
Breng de saus op smaak en bind eventueel met maïzena tot hij zo dik is als tomatenketchup
Enchilada saus
- Categorie: sauzen