Ingrediënten

300 gram wortelswortelsoep
15 cl water
15 cl melk
1/2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kaneelpoeder
4 snufjes versgeraspte nootmuskaat
1 vanillestokje10 cl kokosmelk
150 gram zoete gecondenseerde melk
vanille-essence
20 gram geraspte gedroogde kokos

Bereiden

Schil de wortels, spoel ze af en snijd in schijfjes.
Doe de wortels in een pan en voeg het water, de melk, koriander, kaneel, nootmuskaat en het in lengte opengespleten vanillestokje toe. Laat 30 minuten op laag vuur sudderen tot de wortels gaar zijn. Giet er tijdens het sudderen zo nodig een beetje water bij.

Neem de pan van het vuur en voeg de kokosmelk, gecondenseerde melk en een paar druppels vanille-essence toe en draai tot een gladde puree. De soep moet mooi romig zijn.

Strooi er de gedroogde kokos over en roer die erdoor met een lepel. Laat afkoelen en zet de soep dan minstens 1 uur in de koelkast.