Ingrediënten voor 4 personen

3 uien
3 tenen knoflook
4 stengels bleekselderij
4 bospeentjes
400 gr kikkererwten (blik)
400 gr linzen (blik)
140 gr tomatenpuree (blik )
800 gr tomatenblokjes (blik)
2 tl Ras el Hanout
2 tl Harissa
Peper en zout

Topping
30 gr feta
1 bosje blad peterselie (verse)

Hak de uien en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in stukjes. Doe wat olijfolie in een pan en voeg de bleekselerij, wortel, knoflook en uien toe. Bak ca 5 minuten op laag vuur. Schep de ras el hanout door de groenten en voeg de tomatenpuree toe. Bak nog eens 3 minuten op laag vuur. 

Voeg de tomatenblokjes en 150ml water toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Schep de harissa door de soep en voeg de kikkererwten en linzen toe tot dat ze goed verwarmd zijn. Breng op smaak met zout en peper. 

Garneer de harira met wat verkruimelde feta en grof gehakte bladpeterselie.