Ingrediënten
1 dikke prei, 1 teentje knoflook, 1 winterwortel (ca. 300 g), 2 takjes peterselie, 265 g kikkererwten (blik), 4 el olijfolie, 400 g tomatenblokjes (blik), 2 blokjes runderbouillon, zout en versgemalen peper
Extra nodig: staafmixer
Bereidingswijze
Snijd de prei in ringen. Pers de knoflook. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in blokjes. Hak de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat ze uitlekken.
Fruit de prei met knoflook en winterwortel ca. 5 min. in de olie. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, bouillonblokjes en 700 ml water toe en laat de soep ca. 15 min. afgedekt op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in 4 kommen en garneer met peterselie.