iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Kruidige wortelsoep met kokosmelk

Categorie: soep

Ingrediënten

300 gram wortelswortelsoep
15 cl water
15 cl melk
1/2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kaneelpoeder
4 snufjes versgeraspte nootmuskaat
1 vanillestokje10 cl kokosmelk
150 gram zoete gecondenseerde melk
vanille-essence
20 gram geraspte gedroogde kokos

Bereiden

Schil de wortels, spoel ze af en snijd in schijfjes.
Doe de wortels in een pan en voeg het water, de melk, koriander, kaneel, nootmuskaat en het in lengte opengespleten vanillestokje toe. Laat 30 minuten op laag vuur sudderen tot de wortels gaar zijn. Giet er tijdens het sudderen zo nodig een beetje water bij.

Neem de pan van het vuur en voeg de kokosmelk, gecondenseerde melk en een paar druppels vanille-essence toe en draai tot een gladde puree. De soep moet mooi romig zijn.

Strooi er de gedroogde kokos over en roer die erdoor met een lepel. Laat afkoelen en zet de soep dan minstens 1 uur in de koelkast.

 

Tomatensoep

Categorie: soep

Ingrediënten

1 dikke prei, 1 teentje knoflook, 1 winterwortel (ca. 300 g), 2 takjes peterselie, 265 g kikkererwten (blik), 4 el olijfolie, 400 g tomatenblokjes (blik), 2 blokjes runderbouillon, zout en versgemalen peper

Extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze

Snijd de prei in ringen. Pers de knoflook. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in blokjes. Hak de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat ze uitlekken.
Fruit de prei met knoflook en winterwortel ca. 5 min. in de olie. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, bouillonblokjes en 700 ml water toe en laat de soep ca. 15 min. afgedekt op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in 4 kommen en garneer met peterselie.

Champignon soep

Categorie: soep

Ingrediënten

50 gr boter, 50 gr bloem, 100 gr ontbijtspek, 50 gr shi-take, 50 gr oesterzwammen, 50 gr champignons, 50 gr fijngesneden kervel, 2 gesnipperde sjalotjes, 1 liter bouillon, 100 cc room, zout en peper

Bereiden

Verwarm de boter in een pannetje en fruit hierin 1 sjalotje en de fijn gesnipperde spekjes aan, voeg de bloem toe en laat deze garen. Giet de koude bouillon erbij en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de room en de smaakstoffen toe, snij de paddestoelen en bak ze in iets olie samen met het sjalotje, voeg alles bij de soep en laat het nog even doorkoken. Voeg op het laatste moment de kervel toe.

Tomaten-maaltijdsoep met balletjes

Categorie: soep

Ingrediënten

250 g rundergehakt, zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel boter/margarine, 1 pot rundvleesbouillon (340 ml), 750 ml tomatensap, 50 g rijst/vermicelli, 1 kruidenbuiltje voor tomatensoep, 500 g tomaten, 1 dunne prei

Bereiden

In kom gehakt mengen met wat zout en peper en tot kleine balletjes draaien. Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen. In (soep)pan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten. Toevoegen: bouillon, tomatensap, rijst, gehaktballetjes en kruidenbuiltje. Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
Intussen ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in vieren snijden. Pitjes verwijderen.
Prei schoonmaken, wassen en in heel dunne ringetjes snijden. Tomaat en prei aan soep toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes mee koken. Serveren met Turks brood en geraspte kaas.

Pagina 2 van 2

  • 1
  • 2

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden