iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Japanse Kipspiesjes met Geroosterde Chinese Kool

Categorie: hoofdgerecht

Japanse Kipspiesjes
Ingrediënten

500 gram Kippendijen (zonder been en huid)
1 bosje Bosui
175 milliliter Mirin
140 milliliter Sojasaus
100 milliliter Sake (of witte wijn)
2 tenen Knoflook
20 gram Verse Gember
1 blokje Kippenbouillon
Grof Zeezout

Bereiding

Gebruik je houten spiesjes? Leg deze dan in een laagje water en zet dit aan de kant. De spiesjes kunnen zo vocht opnemen en zullen op de hete BBQ minder snel verbranden.
Nu beginnen we met de bereiding van de tare. Snijd hiervoor de tenen knoflook en de gember in dunne plakjes en 1 bosuitje in dunne ringetjes. Zet de steelpan op laag vuur en doe hier de mirin, sojasaus, sake (of witte wijn), knoflook en gember en breng het geheel zachtjes aan de kook. Verkruimel dan ook het bouillonblokje in de pan en roer dit goed door de saus. Laat de saus op laag vuur nu rustig pruttelen, tot het in hoeveelheid is gehalveerd. Dit duurt ongeveer een half uur. Haal de tare vervolgens van het vuur en laat deze afkoelen.
Snijd daarna de kippendijen in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd ook de overgebleven bosuitjes in stukjes van 2 cm. Neem vervolgens de spiesjes uit het water en rijg hier om en om een stukje kippendij en een stukje bosui op. Snijd met een scherp mes de spiesjes eventueel nog netjes zodat ze mooi recht zijn.
Steek nu ook de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de spiesjes dan met grof zeezout en leg ze dan op het directe deel van het BBQ rooster. Gril de spiesjes hier in 8 minuten tot ze rondom goudbruin en bijna gaar zijn. Bestrijk ze vervolgens rondom met de tare en verplaats de spiesjes naar het indirecte deel van de BBQ. Laat de dipsaus hier in een paar minuten een klein beetje karamelliseren en haal de yakitori daarna van de BBQ.
Serveer de spiesjes direct, samen met nog wat van de tare om de kip nog in te dippen. Eet smakelijk!

Geroosterde Chinese Kool    
Ingrediënten

1 Chinese Kool
3 eetlepels Hoisinsaus
2 eetlepel Sesamolie
Versgemalen Zwarte Peper
Grof Zeezout

Bereiding

Snijd de Chinese kool over de lengte doormidden en leg beide helften met de gesneden kant naar boven op een snijplank. Meng in een kommetje de hoisinsaus met de sesamolie en wat zwarte peper. Bestrijk de gesneden kanten van de Chinese kool vervolgens met het mengsel en laat dit een half uurtje lekker intrekken.
Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Houd een temperatuur aan van ongeveer 180 graden.
Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de snijkanten van de Chinese kool dan met een beetje grof zeezout en leg beide helften, nog steeds met de gesneden kant naar boven, op het indirecte gedeelte van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en laat de Chinese kool een kwartier roosteren.
Leg na een kwartier de Chinese kool met de gesneden kanten naar beneden op het directe gedeelte van de BBQ en grill deze kant een minuutje. Haal de Chinese kool daarna van de BBQ en serveer direct.

Kip tikka masala

Categorie: hoofdgerecht

ingrediënten:
Marinade voor de kip

350 gram kipdijfilet
200 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 eetlepel garam masala
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels koriander
1 theelepel gember (vers - geraspt)
½ theelepel chilivlokken

Currysaus

100 gram crème fraîche
2 uien (gesnipperd)
1 teen knoflook
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 eetlepel garam massala
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gember (vers - geraspt)
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma

 

Bereidingswijze:

1. Marineer de kip met de ingredienten voor de kip marinade en laat dit minimaal 1 uur of een nachtje marineren.
2. Bak de kip (in de yoghurt marinade) in een ruime koekenpan gaar en schep het daarna uit de pan.
3. Currysaus maken: fruit hiervoor de gesnipperde uitjes, gember en knoflook even aan.
4. Voeg dan de droge kruiden toe: koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, garam massala en bak even kort mee.
5. Tomatenpuree erbij en ook dit bak je even kort mee.
6. Dan het blik gepelde tomaten erbij samen met de crème fraîche. Breng dit aan de kook. Voeg indien nodig een beetje water toe als de saus te dik is.
7. Voeg de kip toe, omscheppen en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra garam masala. Garneer naar smaak met versie koriander. Eet smakelijk!

 

Lekker met naanbrood, rijst en groene groenten zoals doperwten, sperziebonen of boontjes. Garneer naar smaak met verse koriander.

Pasta met gehaktballetjes en groene asperges

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten 6 personen
Voor de gehaktballetjes:
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 beschuiten (fijnmaken)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout

Overige ingrediënten:
- 500 gram pasta (ik gebruikte fusili)
- 500 gram (tros)tomaten
- 250 gram groene asperges
- 2 uien
- 1 bolletje knoflook
- ½ bosje lente ui
- handvol basilicum
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- peper en zout
- vloeibare braadboter (met olijfolie)
- Grana Padano om mee te garneren.

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Schil de onderste helft van de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Overgiet ze met kokend water en laat ze 5 tot 10 minuten in het hete water staan. Daarna uit laten lekker in een vergiet.
- Ontvel de tomaten (in kokend water dompelen dan kun je het velletje er makkelijk aftrekken) en snijd ze in blokjes.
- Snijd de uien fijn, hak de knoflook en snijd de lente ui in ringen.
- Maak het gehakt aan met bovengenoemde ingrediënten en draai er balletjes van.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Bereiding:
- Verwarm de vloeibare boter totdat deze bruist en bak hierin de gehaktballetjes aan.
- Voeg de knoflook en uien toe roer het geheel al bakkende goed om.
- Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe. Als de saus te dik is kun je die verdunnen met wat kooknat van de pasta of met een beetje (groente)bouillon.
- Doe er dan de tomatenblokjes bij en roer deze door de saus.
- Snij de basilicum fijn en voeg die toe, gevolgd door de uitgelekte asperges en de lente ui.
- Roer alles goed door elkaar en voeg de gekookte pasta toe.
- Geef er apart versgeraspte Grana Padano bij zodat iedereen zelf naar wens kan toevoegen.

Kipfilet en groene asperges gewikkeld in brood

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 kipfilets
Zout
peper
3 eetlepels fijngehakte kruiden (kervel, peterselie of bieslook)
8 dunne, lange sneetjes brood
8-12 groene asperges
4 plakjes ham
olie om te frituren

Voorbereiding:
Halveer de kipfilets in de lengte, peper en zout, rol de filet door de fijngesneden kruidenmix.
Wikkel eerst in ham, daarna in een flinterdunne boterham.
Olie in de pan, middel vuur.
Leg kipfilet met de naad naar beneden in de pan.
Bak langzaam aan alle kanten tot het brood mooi goudbruin en krokant is.
Schil de asperges. Ja, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, moet je groene asperges ook schillen.
Niet helemaal naar boven zoals bij witte, maar als je het onderste gedeelte, tweederde, van de groene asperges niet schilt, zul je er niet van genieten.
Snijd ze in tween. Wikkel drie tot vier stokjes in een plakje ham, wikkel ze in het sneetje brood en bak ze goudbruin.
Schik de kiprolletjes met de aspergerolletjes op een bord, garneer met fijn gehakte kruiden.

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 4 van 40

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden