iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Zuurkool ovenschotel met gehakt, ananas en kaas

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

300 gram (wijn)zuurkool, 300 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 3 eetlepel crème fraîche, 3 theelepel chilipoeder, 200 gram champignons, 1 1/2 theelepel karwijzaad, peper en zout, 150 gram geraspte oude kaas, aardappelen voor puree, hoeveelheid naar smaak (normaal gesproken ruim 300 gram), boter, halve liter blik ananas, eventueel paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven ongeveer een kwartier voor op 200graden
Schil de aardappelen en maak er een luchtige puree van met boter, melk en wat peper.
Snipper de ui.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet, vermeng hem met de zure room en leg dit mengsel onderin een met boter ingevette niet te platte ovenschaal.
Bak het gehakt rul in de koekenpan samen met de champignons met peper en zout en doe er de gesnipperde ui bij. Laat dit samen nog even doorbakken. Doe er ook het karwijzaad en de chilipoeder door.
Laat de ananas uitlekken en snijd de ananas in kleine stukjes.
Leg het gehakt mengsel op het zuurkoolmengsel samen met de ananas. Strooi daar wat geraspte kaas overheen.
Tot slot komt de aardappelpuree die afgedekt wordt met de rest van de geraspte kaas en wat paneermeel. Het paneermeel is niet noodzakelijk maar zorgt voor een bruin korstje.
Schuif de ovenschaal midden in de oven. Laat de schaal nu nog veertig minuten in de oven staan.

Varkenshaas met zongedroogde tomaten en champignons

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

2 varkenshaasjes zout en versgemalen peper, 20 g boter, 2 eetl. Zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 125 ml witte wijn, 6 zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes, 1/2 theel. gedroogde oregano, 250 g champignons, gehalveerd, 125 ml crème fraîche, aluminiumfolie

Bereiden

Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper.
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
Voeg de uisnippers toe en bak even mee.
Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano.
Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar.
Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden.
Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht.
Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden.

Medaillons met paddenstoelen

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

1 zak röstirondjes (600 g, diepvries), 400 g varkenshaas, 8 plakjes serranoham (pakje 80 g), 4 el olijfolie, 1 sjalot, gesnipperd, 2 schalen paddenstoelenmix (a 200 g), 3 el madeira (fles 0.2 liter, slijter), 1 bekertje slagroom (125 ml)

Bereiden

Verwarm de oven op 200 °C. Bak de rösti op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 min. goudbruin. Keer halverwege. 2. Snijd ondertussen het vlees in 8 stukken. Bestrooi met peper en zout. Vouw de ham dubbel en omwikkel het vlees ermee. 3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 4 min. Voeg de blaadjes van de tijm uit de paddenstoelenmix en de madeira toe. Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe. Laat 6 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout. 4. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak het vlees in 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer halverwege. Serveer met de saus en rösti. Lekker met aspergetips.

Gyros

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

500 gr. varkensfilet, 4 tenen knoflook, 2 fijngehakte uien, sap van 1 citroen, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 2 eetlepels pittig paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout, 1 rode paprika, 1 rode peper, 75 ml. olijfolie

Bereidingswijze

Meng de olijfolie en citroensap met alle ingredienten (evt. met een staafmixer) tot een marinade (behalve ui en paprika). Snijd de varkensfilets in reepjes, leg ze in de marinade in een kom, goed roeren, en minstens 5 uur in de koelkast laten intrekken. Bak het vlees nu in een koekenpan goed bruin, voeg de uien en paprika toe, roer het door elkaar, dek de pan af en laat het zo'n 10 minuutjes garen.

Lekker met stukken turks brood en sla maar ook met grove gebakken aardappels of tzaziki.

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 31 van 40

  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden