iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Gevulde paprikas

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling)  

Saus:

2 blikjes tomatenblokjes, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout, 

Vulling:

plm. 600 gram mager rundergehakt, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (1 paprika zie boven gesnipperd), 150 gram geraspte belegen kaas, peper, zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Saus:
Tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een grote vuurvaste schaal. Maak op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano. Was de paprikas Snij 4 paprikas dwars door en verwijder de zaadlijsten en de steel. Zet de halve paprikas op de tomatensaus in de schaal. Maak de de overgebleven paprika schoon en snij deze in kleine blokjes.

Vulling:

Bak het gehakt rul in een droge koekenpan of wok. Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak tot ze glazig zien. Voeg de paprikastukjes toe en bak even mee. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat oregano. Roer het grootste deel van de geraspte kaas door het gehakt. Vul de paprikas met het gehakt.

Strooi de rest van de geraspte kaas over de paprikas. Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Lekker met rijst.

Nacho Libre

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

1 ui, 1 teentje knoflook, zonnebloemolie, 2 tl cayennepeper, 2 tl korianderpoeder, 250 g gehakt, 3 trostomaten, 1 blik kidneybonen, blikje mais, 150 g tortillachips, 150 g geraspte kaas

Bereiden

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. 
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, cayennepeper en korianderpoeder circa 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en rul circa 6 minuten. 
Snijd de tomaten in blokjes.
Giet de kidneybonen en de maïs af en spoel schoon. 
Voeg de tomaten, kidneybonen en de maïs toe en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Schep het mengsel in een ovenschaal. Bedek met de tortilla chips en bestrooi met geraspte kaas.
Bak de ovenschotel circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en serveer direct.

Enchilada's met gerookte kip

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

2 blikken tomaten blokjes, 2 eetlepels jalopeñopeperreepjes (potje) (à 225 g), 1 grote ui, 2 eetlepels olie, 100 g spekreepjes (duopak à ca. 200 g), 1/2 kippenbouillontablet, 250 g gerookte kipfilet, 100 g zachte geitenkaas, 1/2 zakje verse koriander (à 15 g), 1 1/2 pak flour tortilla's (pak à 8 stuks), 1 bekertje zure room (125 ml)

Bereiden

In keukenmachine tomatenblokjes en jalapeñopeper pureren. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken.
Spek op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten bakken. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in ca. 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Saus in diep bord schenken. Kip in dunne reepjes snijden. Geitenkaas verkruimelen. Koriander grof hakken.
In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken.
Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen. Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen. Rest van saus erover schenken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Zure room over enchilada's uitstrijken. Geitenkaas erover strooien. Enchilada's ca. 4 minuten onder hete grill schuiven. Koriander erover strooien. Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.

Warm stokbrood met kipfilet en ananas

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

1 stokbrood, ca.200 gram kipfilet, kipkruiden, olie, boter, 4 schijven ananas, 1 dl. Mayonaise, 1/2 dl. sour cream, 2 theelepels kerriepoeder, cayennepeper, zout, sla

Bereiden

Het stokbrood in een hete oven oppiepen. Ondertussen de kipfilet kruiden en in een mengsel van olie en boter rondom zachtjes bruin en gaar bakken in ca. 10 minuten. De kipfilet uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. De ananasschijven in het vet zachtjes aan beide kanten bakken. De mayonaise met de zure room, kerrie, cayennepeper en zout glad roeren en op smaak proeven. Het opengesneden stokbrood met wat kerriemayonaise bestrijken en met blaadjes sla bedekken. Daarop schijven ananas leggen. Plakjes kipfilet erop leggen. Daarop wat kerriemayonaise scheppen. De broodkap erop leggen.

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 32 van 40

  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden