Zomerstamppot en zoete spekjes
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, 1 pakje rare snijbonen (300 g, diepvries), 1 el olijfolie, 1 duopak magere spekreepjes (250 g), 1 el honing, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 2 stuks witlof in ringen
Bereiden
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de rare snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.
2. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en 2 el water erdoor.
3. Stamp de aardappelen met de crème fraîche. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honing-jus in.
Tomaat – geitenkaas- parmezaansekaas – spek – paprika – bladerdeeg bakplaat taartje
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
1 bakje cherry tomaat, 125 gram spekblokjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels suiker, 1 rode paprika in dunne reepjes, 150 gram zachte geitenkaas om te verkruimelen, handje vol vers geraspte Parmezaanse kaas, knoflook naar smaak, bladerdeeg
Bereiden
Bak spek aan, voeg de grof gehakte knoflook erbij. Voeg er de 2 eetl. Olijfolie met suiker bij.
Even goed roeren zodat de suiker goed is opgelost. Voeg de tomaten en paprika toe.
Neem de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op. Leg op het bakpapier de bladerdeeg, 6 of 8 plakjes.
Verdeel het mengsel over de bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas en Parmezaanse kaas.
Plaats in de oven 200 graden en laat het ±20 minuten bakken.
Lekker met sla
Varkenshaas met honing-appeljus
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
900 g kruimige aardappels, 450 g varkenshaas, versgemalen peper en zout, 4 plakjes ontbijtspek, 8 el olijfolie, 2 appels, 4 takjes tijm, 1 el honing, ca. 100 ml melk, 4 el grove mosterd
Extra nodig: cocktailprikkers en aluminiumfolie
Bereidingswijze
Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.
Bestrooi de varkenshaasjes met peper, vouw het dunne uiteinde terug en wikkel ze in het ontbijtspek, zet vast met een cocktailprikker. Bak het vlees in 2 el olie rondom bruin, en op lager vuur in ca. 7 min. rosé.
Snijd de appels in partjes. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak de appel met de tijmblaadjes in het achtergebleven bakvet bruin en schenk er 100 ml water en 1 el honing bij. Laat de saus ca. 2 min. inkoken.Verwarm de melk, giet de aardappels af en pureer ze met de melk, 6 el olijfolie en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de appel-jus en de mosterdpuree.
Tortilla met varkensreepjes
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 schaal varkensreepjes naturel (ca. 360 g), 500 g Mexicaanse wokgroenten (zak 750 g, diepvries), 1 zakje burrito seasoningmix (40 g), 1 pak tortilla wraps (8 stuks), 1 bekertje zure room (125 ml), cocktailprikkers
Bereiden
Verhit in een koekenpan de olie en bak de ui 5 min. Voeg de varkensreepjes toe en bak ze 3 min. Schep de wok-groenten erdoor en bak al omscheppend nog 3 min. Voeg de seasoning-mix toe met 100 ml koud water en verwarm alles nog 3 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper. Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de vleesvulling over de wraps en schep er een lepel zure room op. Vouw één zijde over de vulling naar binnen en rol de wraps op. Steek ze vast met een cocktailprikker. Lekker met extra zure room en een frisse tomatensalade.