Bloemig Kipje
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
1 ons kipfilet (of meer: koud is het ook heerlijk), zout en peper, beetje bloem, boter, borrelglaasje droge witte wijn, dessertlepel citroensap, teen knoflook, 2 eetlepels gehakte of geknipte peterselie
Bereiden
Zout en peper de kipfilet. Doe wat bloem op een plat bord en haal ‘m daar doorheen tot-ie aan alle kanten onder de bloem zit.
Zet wijn en een halve citroen (met uitperser), knoflook in de knijper en peterselie klaar.
Bak de kip in een pan met dikke bodem aan alle kanten bruin (4-5 minuten) en temper dan het vuur. Ev. een plaatje onder de pan. Wijn, citroensap, knof en peterselie erbij, een keer doorroeren, deksel op de pan en na 6-8 minuten eens gaan kijken of de kip al gaar is (dwz niet meer roze van binnen). Als je niet zeker bent: laat gerust wat langer staan. Uitdrogen doet-ie niet snel.
Lekker met friet
Gevulde kiprolletjes met parmaham en bladspinazie
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
300 gram bladspinazie, 2 enkele kipfilets, zout, peper, 4 plakken parmaham, 5 eetlepels olijfolie, 150 gram tagliatelle, 3 eetlepels hüttenkäse of ricotta, plastic folie, cocktailprikkers
Bereiden
Laat 1 blok van de spinazie ontdooien en goed uitlekken. Leg de kipfilets tussen folie en sla ze (met een deegroller) zo plat mogelijk. Bestrooi ze met zout en peper. Beleg ze met parmaham. Verdeel de spinazie over de lengte in het midden en rol het stevig op. Steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.
Verhit 3 eetlepels van de olie en bak de kiprolletjes om en om goudbruin. Draai het vuur laag en laat ze afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar bakken.
Kook intussen de pasta in ruim kokend water met een scheut olijfolie en zout beetgaar. Verwarm de rest van de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de kiprolletjes in schuine plakken en leg ze op de borden. Schep de spinazie ernaast, verdeel de ricotta erover, besprenkel het met de rest van de olijfolie en bestrooi het met zout en peper.
Serveer de tagliatelle erbij.
Pilaf
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
500 gram kipfilet in blokjes, 1 blik perzikschijfjes + sap, 300 gram uien in ringen, 1 klein blikje tomaten puree, rijst, peper en zout, 1 teentje knoflook, bouillonblok
Bereiden
Kipfilet schoonmaken, in stukjes snijden, kruiden met peper en zout. Bak de kipfilet aan en voeg de uien, bouillonblokje, ketjap, sambal, knoflook, de tomatenpuree en de helft van het perziksap erbij. Laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Perzikschijfjes erbij, even verwarmen.
Opdienen met rijst.
Kip piri piri
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
3 teentjes knoflook, 2 eetlepels suiker, 2 theelepels zout, 4 theelepels Tabasco (flesje a 57 ml, Mc Ilhenny co), 2 stukken kipfilet, boter/margarine of olijfolie, 1 blik gepelde tomaten (a 400 g), 1 pak Tarly (voorgekookte tarwe, 250 g, Honig), 1 pakken tuinbonen fijn (diepvries, a 300 g, AH)
Bereiden
Knoflook pellen, uitpersen en mengen met 2 theelepels zout, suiker en tabasco.
Kipfilet schoonmaken en met knoflookmengsel insmeren. In grote braadpan boter verhitten.
Kipfilet ca. 5 minuten bakken.Tomaten toevoegen aan kip en op laag vuur in ca. 20 minuten gaar stoven. Intussen tarly koken. Tuinboontjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Kip serveren met tarly en tuinboontjes.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten