Moksi-Alesi
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
150 gram Surinaamse rijst, 1 kippenbouillontablet, 1 ui, 2 rode pepers, ca. 200 gram varkensfiletlapjes a la minute. 50 gram pekelvlees, 3 eetlepels olie, 1 bakje koolmix-rauwkost (125 gram), zout, peper, 1 eetlepel tomaten puree, teentje knoflook
Bereiden
Rijst in ruim water met 1 theelepel bouillonpoeder volgens gebruiksaanwijzing droog en gaar koken. Ui pellen en snipperen. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Knoflook schoonmaken. Varkensfiletlapjes in stukjes snijden. Pekelvlees in reepjes snijden. In wok of braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Pekelvlees ca. 30 seconden al omscheppend bakken. Uit pan scheppen. 1 eetlepel olie aan bakvet toevoegen en varkensfiletlapjes op hoog vuur rondom bruin bakken. ½ theelepel bouillonpoeder erdoor roeren en enkele seconden meebakken. Vlees uit pan scheppen. In bakvet 1 eetlepel olie verhitten. Ui, knoflook en peper ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Koolmix toevoegen en ca. 4 minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Vuur laag draaien. Vlees, pekelvlees en rijs op groenten scheppen. Tomatenpuree en rest van bouillonpoeder los roeren met 3 eetlepels heet water. Sausje over rijstschotel gieten. Rijst schotel op laag vuur ca. 4 minuten door en door heet laten worden; regelmatig omscheppen.
Chicken Wrap
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
200 gr. Kipfilet, 1 rode paprika, 1 rode ui, 2 el zure room, 2 wraps, 100 gr. geraspte kaas, 1 teentje knoflook, cajunkruiden, sambal, maïs
Bereiden
Kipfilet klein snijden en in olijfolie met de fijn gesneden knoflook bakken. Als de kip krokant is de cajunkruiden en sambal toevoegen. De wraps insmeren met zure room, kaas erover en de paprika en ui klein snijden. Alle ingrediënten verdelen over de wraps, oprollen en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken
Kipfilet met bonentortilla
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
250 gram kipfilet, 1 blik rode kidneybonen, 2 tortilla’s, 2 dl groentebouillon, oude geraspte kaas, 1 teentje knoflook, peper, zout, olijfolie, tomaten puree
Bereiden
Snijd kipfilet in kleine stukjes. Bak de kipfilet met knoflook, peper en zout lekker bruin.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Voeg bij de kipfilet de bouillon. Laat zachtjes smoren en nagenoeg verdampen. Ondertussen de bonen opwarmen. Bonen afgieten in een vergiet. Meng de tomatenpuree onder de bonen. Verdeel de bonen over de tortilla’s en rol ze op. Leg ze in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Als de kaas gesmolten is dan kun je ze opdienen. Serveer met een lekkere salade.
Kalfsfricandeau met pasta
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
kalfsfricandeau 500 g , zout , peper, bloem, 400 g pasta, 1 eetlepel olijfolie, 50 g boter, marsala, 0,5 dl kippenbouillon
Bereiden
Leg het vlees even in het vriesvak zodat het extra stevig wordt maar niet bevriest. Snijd het vlees in dunne plakken en bestrooi het met peper en zout. Haal de plakken door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Kook de pasta in ruim kokend en gezouten water met de olijfolie al dente. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak het vlees aan weerszijden bruin. Neem de plakken even uit de pan. Schenk de marsala en de bouillonbij de bakboter en roer alle aanzetsel los van de bodem. Laat de saus inkoken tot ze iets stroperig is. Leg het vlees in de saus en laat het warm worden. Zorg dat de saus niet kookt. Verwarm de overige boter en verwarm hier de pasta in. Schik de plakken vlees dakpansgewijs op een voorverwarmde schotel en schenk de saus erover. Geef de pasta er apart bij.
Lekker met een Italiaanse salade.