iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Indische broccoli

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

rijst, 2 kipfilet, 3 grote uien, 1 rode paprika, 1 spaanse peper, teentje knoflook, magere spekreepjes, 3 á 4 ons broccoli, bakje champignons, 1 dikke prei.

Bereiden

Bak de spekreepjes aan. Overtollig vet afgieten. Maak kipfilet schoon en snijd in blokjes. Bak deze bruin.
Maak de prei, ui en champignons schoon. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringetjes. Snijd champignons in plakjes.
Fruit apart in een pan de uien. Voeg prei en champignons toe.
Alles in een grote braadpan bij elkaar mengen. Voeg de spaanse peper en knoflook toe. Broccoli schoonmaken en in grote stukken snijden. Broccoli bij de rest voegen en even mee laten sudderen.
Serveer met rijst.

Broccoli met vleesreepjes

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

150 gram broccoli, 2 lente-uitjes, 2 eetlepels olie, 2 teentje knoflook, ½ rode paprika, 1 theelepel sambal, 1 ui, handvol cashewnoten,200 gram varkensreepjes, ½ eetlepel ketjap Asin, 1 eetlepel vloeibare honing, ½ theelepel Djahé.

Bereiden

Was de broccoli en verdeel hem in roosjes, Kook de broccoli ca. 3 minuten in een pan met weinig water. Spoel de broccoli af met koud water en laat deze uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in stukjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in de wok.
Pel de knoflook en pers er boven uit. Voeg de broccoli toe en roerbak alles samen ca. minuten.
Schep de broccoli en knoflook uit de wok en houd het warm onder alu. folie. Roerbak het vlees ca. 5 minuten. Snipper de ui en voeg dit samen met de sambal bij het vlees, pers knoflook boven het vlees uit, 2 minuten meebakken. Voeg de lente-uitjes en de djahé toe aan het vlees en bak ze ca. 2 minuten mee. Voeg paprika en cashewnoten toe.
Roer de ketjap door de honing en voeg dit toe aan het vlees.
Schep de vleesreepjes op borden en leg de broccoliroosjes er omheen.
Serveren met Rijst/Mie, kroepoek en eventueel hot sambalsaus(=chilisaus).

Gegratineerde tortilla

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

4 tomaten, 1 pakje Sugo Italiano basilicum 370 gram, 4 tortilla's, 1 pakje pizzavleesreepjes 250 gram, 1 zakje 150 gram geraspte belegen kaas, 1 bekertje zure room 125 ml, 1 komkommer, 2 eetlepels olie om in te vetten, ovenschaal ca. 2 liter

Oven voorverwarmen op 225 . Tomaten wassen en in stukjes snijden. In kom tomaten en helft van Sugo door elkaar scheppen. Schaal royaal invetten. Tortilla's op aanrecht uitspreiden. Tomatenmengsel en pizzavleesreepjes erover verdelen. Deel van de kaas erover strooien. Tortilla's oprollen en naast elkaar in schaal leggen. Achtereenvolgens zure room en Sugo erover strijken. Rest van de kaas erover strooien. In midden van oven plaatsen en in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Komkommer wassen, in dikke plakken snijden. Serveren bij tortilla's.

Varkensfilet met stroganoffsaus

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

zout, 1 ui, 400 gram varkensfilet, peper, 1 eetlepel boter of margarine, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel bloem, 1 dl droge witte wijn, 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

Bereiden

Ui pellen en in ringen snijden. Vlees in reepjes snijden en bestrooien met peper en zout. Vier borden voorverwarmen. In pan boter verhitten. Ui en vlees in ca. 3 minuten al omscheppend bruin bakken. Paprikapoeder en bloem erdoor roeren en ca. 1 minuut mee bakken. Al roerend wijn erbij schenken. Crème fraîche erdoor roeren. Saus onafgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken, af en toe roeren. Saus op smaak brengen met peper en zout. Saus erop scheppen. Serveren met frieten en peultjes.

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 38 van 40

  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden