iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Varkensvlees in szechuansaus

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

1 bakje shii-takes (100 g), 3 bosuitjes, 2 eetlepels olie, 400 g nasi-bamivlees, 1 pot szechuan roerbaksaus (360 g, Conimex), ½ dl medium dry sherry

Bereiden

Shii-takes schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In wok olie verhitten. Vlees al omscheppend in ca. 3 minuten bruinbakken. Shii-takes en bosui toevoegen en ca. 2 minuten mee bakken. Szechuansaus en sherry erdoor scheppen. Vlees afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes gaar sudderen. Serveren met eiermie en sperziebonen.

Pittige rundergoulash

Categorie: hoofdgerecht

rundergoulash

Ingrediënten

1 grote ui
2 rode paprika's grof gesneden potverdomme nog aan toe
600 g magere runderlappen
100 g magere spekreepjes
40 g boter of margarine
2 teentjes knoflook
1½ eetlepel pikante paprika poeder
1 vleesbouillontablet
1 blikje tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes (netto ca. 400 g)
2 dl rode wijn
2 vastkokende aardappels
zout
peper
stokbrood

Bereiden

Ui pellen en snipperen.
Paprika's in grote stukken snijden.
Runderlappen in blokjes snijden.
In droge (braad)pan spekreepjes al omscheppen in ca. 4 minuten zachtjes bruin bakken.
Boter toevoegen en verhitten.
Runderlappen toevoegen en in ca. 8 minuten rondom bruin bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui, paprika en paprikapoeder erdoor scheppen en ca. 3 minuten mee bakken.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Tomatenpuree, tomatenblokjes met vocht, wijn en 1 dl water toevoegen en geheel aan de kook brengen.
Met deksel schuin op pan vlees in ca. 3 uur zachtjes gaar stoven.
Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
Aardappelblokjes aan vleesmengsel toevoegen.
Goulash nog ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met stokbrood en sla.

Pikant varkensvlees

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

200-250 g varkensvlees in blokjes
2 eetlepels olie
20 g boter
1 grote ui grof gesnipperd
1 teentje knoflook ragfijn gehakt
1 theelepel sambal
1 grote paprika
1 dl bouillon
2 eetlepels sojasaus
zout
peper
taugé
rijst
en kroepoek.

Bereiden

Olie en boter in braadpan verhitten.
Bak het vlees boven een vrij hoge warmte bron aan alle kanten bruin.
Ui, knoflook en sambal erbij.
Temper de warmtebron en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Was de paprika en snijd deze in lange dunne reepjes.
Voeg de bouillon aan de inhoud van de braadpan toe en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes stoven.
Paprika, sojasaus en taugé erbij.
Nog enkele minuten laten stoven.
Serveer met rijst en kroepoek.

Babie pangang

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

 

400 gram doorregen varkensvlees (liefst met zwoerd) mag ook varkenshaas zijn, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel snees poeirie (bruine Chinese poeder), ½ theelepel ve-tsin, 1½ eetlepel siejoe, mespunt suiker, 2 theelepels sherry of 1 theelepel rum, ½ eetlepel olie, peper, zout

Ingrediënten voor de saus

1 klein blikje tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, verse gember, 2dl bouillon, 1 eetlepel soja saus, 2 eetlepels bruine suiker, 2 theelepels sherry

Bereiden

Als er zwoerd aan het vlees zit maakt u daar inkepingen in met een tussenruimte van 3 a 4 cm. Wrijf de knoflook fijn. Maak een mengsel van alle kruiden samen met de overige ingrediënten, wrijf het vlees daarmee in en laat het een paar uur intrekken. Leg het vlees met het zwoerd naar boven op een braadslede en rooster het in ongeveer 1 uur in de oven gaar en krokant. Keer het om en rooster het nog 15 minuten (een kwartier dus). U kunt het vlees af en toe bedruipen tegen uitdrogen. Dien het gesneden op met aan ieder stuk een stukje zwoerd. Gebruik je varkenshaas dan bak dit rustig in een pan. 

De saus

Knoflook en gember ff fruiten in pan met olie. Bouillon, tomaten puree, suiker, sherry, ketjap erbij. Zachtjes laten pruttelen. Dien het vlees en de saus apart op bij rijst.

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 39 van 40

  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden