iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Kip burritos

Categorie: hoofdgerecht

Voor de kip
2 limoenen, alleen sap
2 teentjes knoflook, gepletchicken burritos with 11821 16x9
4 el olijfolie
1 volle theelepel gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
1 tl bruine suiker
4 kippendijen, zonder bot, vel verwijderd
zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de chipotle crema
2 chipotles en adobo, fijngehakt
2 el zure room
2 el mayonaise
1 limoen, alleen sap

Voor de pico de gallo salsa
2 grote rijpe tomaten, zaadjes verwijderd en fijngehakt
½ ui, fijngehakt
handvol verse koriander, grof gehakt
1 groene serrano of jalapeno chili, fijngehakt
1 limoen, alleen sap

Voor de guacamole
1 groene jalapeno of serrano chili, zaadjes verwijderd en fijngehakt
½ kleine ui, fijngehakt
1 grote rijpe avocado, pit en vel verwijderd
1 limoen, alleen sap
klein handje verse koriander, grof gehakt

Serveren
150 g langkorrelige witte rijst
4 grote bloemtortilla's
4 el versgeraspte mozzarella
4 el zure room
½ Little Gem-sla, in stukjes gesneden

Bereiden
1. Meng voor de kip het limoensap, knoflook, olie, oregano, chili, suiker en peper en zout in een grote kom. Voeg de kip toe, dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

2. Meng intussen voor de chipotle crema de chipotles en adobo, zure room en mayonaise met een scheutje limoensap en een snufje zout en zet apart.

3. Meng voor de pico de gallo alle ingrediënten samen met ½ theelepel zout in een kom en zet apart.

4. Voor de guacamole: stamp de chili in een vijzel met stamper en ui en ¼ theelepel zout tot een klonterige pasta. Voeg de avocado toe en verdeel het vruchtvlees grof met een vork. Het resultaat moet klonterig en niet glad zijn. Roer het limoensap, naar smaak, en de gehakte koriander erdoor.

5. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijen, zonder de marinade, bruin en geseald. Voeg de marinade toe aan de pan, dek af met een deksel en kook gedurende 10-15 minuten, of tot de kip gaar is en de sappen helder zijn. Snijd de kip in reepjes.

6. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

7. Verdeel de tortilla's over vier borden en bedek ze met rijst, kip, sauzen, mozzarella en sla. Vouw de onderkant van elke tortilla op, vouw de zijkanten naar binnen en rol om de vulling te bevatten. Halveer om te serveren.

Nasi goreng

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten voor 1 persoon

    1 ei
    150 gram kipfilet
    250 gram bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst)
    100 gram wortel
    100 gram prei
    30 gram tuinerwten (vers of uit de diepvries)
    1 kleine ui (50 gram)
    1 teentje knoflook
    1/2 tl kurkuma
    1-2 tl sambal
    Kokosolie
    Zeezout en zwarte peper
    Optioneel: 1/3 tl laos, 1/3 tl korianderpoeder, 1/3 tl gemberpoeder

Bereidingswijze

    Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
    Snipper de ui en pers de knoflook.
    Snijd de kip in blokjes, de wortel in reepjes en de prei in halve ringen.
    Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan of grote koekenpan en fruit de ui aan.
    Voeg de kip, de wortel, de prei, de knoflook, de kurkuma en eventueel de optionele specerijen toe en bak al roerend 5-10 minuten.
    Voeg de bloemkoolrijst, de tuinerwten, de sambal en een snufje zeezout en zwarte peper toe en bak het geheel al roerend 2-3 minuten, totdat de kip en de groenten gaar zijn.
    Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een andere koekenpan en breek het ei in de pan. Bak het ei circa 6 minuten, totdat het eiwit is gestold en de dooier nog vloeibaar is.
    Schep de nasi op een bord en serveer het ei er bovenop.

Kip met citroen en spinazie

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

    2 kipfilets (circa 200 gram per stuk)
    500 gram verse spinazie
    200 gram cherrytomaten
    1 paprika
    1 citroen
    1 el honing
    Takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
    Kokosolie
    Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

    Breng de kipfilet op smaak met zeezout en zwarte peper.
    Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar.
    Leg de kipfilets op een bord en bedek met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven.
    Veeg de pan met een keukenpapiertje schoon.
    Snijd de paprika in stukjes, verwarm een klontje kokosolie in de koekenpan en bak de paprika circa 3 minuten.
    Halveer de cherrytomaten en voeg deze samen met de spinazie aan de koekenpan toe.
    Voeg de tijm en een snuf zeezout en zwarte peper toe en bak totdat de spinazie is geslonken.
    Schep de gebakken groentes op een groot bord.
    Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op de groentes.
    Doe de honing, een eetlepel kokosolie en het sap van een halve citroen in de koekenpan en verwarm kort.
    Roer de honing-citroensaus goed door en giet over het gerecht.
    Serveer de andere helft van de citroen bij het gerecht.

Wokschotel met runderreepjes, paksoi en paprika

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten (voor 1 persoon)

    150 gram runderreepjes naturel
    200 gram paksoi
    50 gram verse spinazie
    1 paprika (kleur naar wens)
    1 kleine ui (50 gram)
    1 teentje knoflook
    20 gram ongezouten cashewnoten
    Kokosolie
    Zeezout en zwarte peper
    Optioneel: verse rode peper, sesamolie

Bereidingswijze

    Snijd de paksoi in grove stukken, de paprika in stukjes en de ui in halve ringen.
    Pers de knoflook.
    Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan of grote koekenpan en voeg de runderreepjes en de ui toe. Bak circa 2 minuten op hoog vuur.
    Optioneel: snijd een (deel van) de rode peper fijn en voeg aan de wokpan toe.
    Draai het vuur wat lager en voeg de knoflook, de paksoi, de paprika en de spinazie toe. Roerbak 3-5 minuten, totdat de runderreepjes gaar zijn en de groenten beetgaar zijn.
    Optioneel: voeg een paar druppels sesamolie toe en schep goed door.
    Breng het geheel op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
    Garneer met de cashewnoten.

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 10 van 40

  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

nieuwste recepten

  • Salade van kruidige kikkererwten met tomaat, mozzarella en ruccola-muntpesto
  • mug cake
  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden