iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Capuns - gevulde mangold bladeren

Categorie: hoofdgerecht

ingredienten

10 - 12 mangold bladeren of 20 - 24 grote spinaziebladeren
zout
grote ui
1 - 2 knoflooktenen
2 eetlepels boter
80 gram spekblokjes
1/4 liter bouillon
150 gram creme fraiche
geraspte kaas, Parmezaan

voor de vulling
2 sneetjes witbrood
2 eetlepels boter
1 sjalot
4 eieren
250 gram meel
peper
nootmuskaat
100 gram droge worst in kleine blokjes

Bereiden:

Snijd de bladeren van de stelen, snijd grotemangold bladeren tot ongeveer handpalm formaat.
Blancheer in gezouten water om ze zacht te maken, blus dan in ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden.

Snijd het brood in blokjes, bak brood in de hete boter rondom goudbruin.
Voeg de zeer fijngehakte sjalot op het einde toe. Deze moet zacht zijn, maar niet verkleuren.

Eieren met de bloem mengen, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop krachtig met een houten lepel tot het deeg luchtbellen in het deeg komen. Roer vervolgens het gebakken brood met sjalot en de worst erdoor.
Verdeel de vulling over de bladeren, een eetlepel vulling.
Rol ze op.

Leg de gevulde rolletjes in een pan waarin de resterende boter al gesmolten is.
Voeg de fijngehakte ui en knoflook en het fijngehakte spek tussen de rolletjes.
Bak alles voorzichtig, en draai de rolletjes met regelmaat. Ze moeten lekker blicht bruin kleuren.

Dan voeg je beetje bij beetje de bouillon toe en laat het een 20 minuten garen.

Rolletjes uit de pan en de bouillon nog wat inkoken. Ingekookte bouillon over de geserveerde rolletjes.

Opdienen met Parmezaanse kaas.

krokante kip

Categorie: hoofdgerecht

kipfilet
tijm
sjalot
koriander
peterselie
verse peper
bosui
olijfolie
karnemelk
bloem
panko
ei
(olijf)olie

tijm, sjalot, koriander, peterselie, peper, bosui met olijfolie in de blender tot een papje blenderen.

karnemelk in kom met kruiden pap mengen

Kip in stukken snijden, mag ook kippendij zijn.

marineren in de karnmelk, zeker 2 uur

kip door bloem, ei en dan door panko

frituur de kip in zonnebloemolie

lekker met patat en een citroenmayonaise

 

couscous met kip en gekaramelliseerde uien en rozijnen

Categorie: hoofdgerecht

Ingredienten voor de couscous:
couscous
zonnebloemolie
zout
peper
citrroenrasp
sumac
boter

Bereiding:
Bereid de couscous

Ingredienten voor de kip:
kipfilet of kippe dij
2 uien, geraspt
1 knoflook
Verse koriander en peterselie naar smaak
1 tl gember
1/2 tl kaneel
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl kurkuma
Paar draadjes saffraan

Voor de uien:
4 uien in halve ringen
1 kommetje gewelde rozijnen
Olijfolie en 1 el boter
1 tl gember
1 tl kaneel
Paar draadjes saffraan
2 el honing (of meer naar smaak)

Bereiding:
Bak de kip aan in olijfolie en bak aan alle kanten bruin. Haal uit de pan.
Bak de uien stevig aan. Voeg knoflook en kruiden toe aan de pan en bak mee.
Doe er dan zo'n kokend water bij en breng aan de kook, voeg het bouillonblokje toe. Laat de kip op laag vuur gaar stoven.
Doe dan de rozijnen erbij. Laat dit nog even stoven en breng op smaak met honing en eventueel wat zout en peper.

Curry from Nepal

Categorie: hoofdgerecht

1 ui
1 verse rode peper fijngehakt
2 a 3 tenen knoflook fijngehakt
flink stuk verse gember fijngehakt
2 kipfilet in 6 a 8 grote stukken gesneden
4 tomaten in blokjes
3 a 4 aardappelen kruimig geschild en in 4 stukken
sperziebonen, diepvries fijn heel
half groentenbouillonblokje
2 flinke eetlepels kerrie

kerrie

 

 

 






rijst
olijfolie of archide olie

Snipper de ui en fruit deze glazig, voeg de fijngehakte -gember, -knoflook en -peper toe.
Bak de kipfilet mee.
Kerriepoeder erbij.
Voeg de tomaat toe en het halve bouillonblokje.
Aardappels erbij.
Vuur laag, deksel erop en af en toe roeren.
proef even voor de juiste smaak.
De laatste 5 minuten de sperziebonen erbij.
Serveer met rijst.

 

 

 

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 12 van 40

  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

nieuwste recepten

  • Mascarponeroom
  • Börek met fruitvulling
  • Yufka deeg
  • Baba Ganoush
  • Gnocchi met spinazie en tomaat 
  • Zoerfruit met friet
  • Zachte gnocchi
  • Zwarte ijsthee met kruiden
  • Frisse watermeloen salade
  • Pita aubergine met kikkererwten en feta