Curry from Nepal
- Categorie: hoofdgerecht
1 ui
1 verse rode peper fijngehakt
2 a 3 tenen knoflook fijngehakt
flink stuk verse gember fijngehakt
2 kipfilet in 6 a 8 grote stukken gesneden
4 tomaten in blokjes
3 a 4 aardappelen kruimig geschild en in 4 stukken
sperziebonen, diepvries fijn heel
half groentenbouillonblokje
2 flinke eetlepels kerrie
rijst
olijfolie of archide olie
Snipper de ui en fruit deze glazig, voeg de fijngehakte -gember, -knoflook en -peper toe.
Bak de kipfilet mee.
Kerriepoeder erbij.
Voeg de tomaat toe en het halve bouillonblokje.
Aardappels erbij.
Vuur laag, deksel erop en af en toe roeren.
proef even voor de juiste smaak.
De laatste 5 minuten de sperziebonen erbij.
Serveer met rijst.
butter chicken
- Categorie: hoofdgerecht
Ingredienten
2 uien
5 teen knoflook
2 pepers
flink stuk gember
5 eetlepels olijfolie
2 theelepels komijn
3 theelepels kurkuma
2 theelepels garam massala
2 theelepels chili poeder, voor als je het echt heet wilt hebben
2 theelepels korianderpoeder
3 eetlepels tomaten puree
500 ml tomaten saus
1 eetlepel fenegriek
geklaarde boter
1/8 ltr slagroom
kipfilet in blokjes
pureer de uien, knoflook, gember, verse peper en olijfolie
Zet een pan op het vuur met 4 eetlepels geklaarde boter, voeg de puree toe
Bak deze op matig vuur voor zo'n 20 minuten.
Voeg de kruiden toe, de fenegriek pas op het laatst
Voeg 500 ml tomatensaus toe en laat het 1 uur op het vuur sudderen voor een dikkere saus
2 kipfilet in blokjes snijden en aan de saus toevoegen, je kookt dus de kipfilet in de saus
1/8 ltr slagroom er bij en serveer met rijst.
serveer met rijst
Kip saltimbocca
- Categorie: hoofdgerecht
Kip saltimbocca( 5 personen)
- 5 kipfilets
- 10 plakken prosciuttoham
- 10 blaadjes salie
- 200 milliliter tomatensaus
- 150 gram van je favo pasta
Kook de pasta volgens de verpakking.
Wikkel de kipfilets in plastic folie en sla plat met een deegroller of zwaar voorwerp.
Bestrooi de filets met peper en zout en leg de blaadjes salie hierop.
Wikkel daarom heen de prosciuttoham.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan en leg de kipfilets in de pan. Bak ze om en om in 10 minuten gaar en goudbruin.
Haal ze uit de pan, schenk de saus in de koekenpan en roer door met het overgebleven bakvocht.
Verdeel de pasta over de borden, schenk de tomatensaus hierover en serveer met de kip saltimbocca.
Kip-cashew met bloemkoolrijst
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
1 bloemkool, in roosjes gesneden
1 el extra vergine olijfolie
1 el sesamolie
Zout
50 g chilisaus
3 el sojasaus
1 tl Sriracha
1 teen knoflook
1 limoen, sap
2 paprika's, in repen
1 grote courgette, in halve plakken
450 g kipfilet
75 g cashewnoten
Bosui als garnering
Extra:
Keukenmachine
BEREIDING:
1. Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels.
2. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en breng op smaak met zout. Bak de rijst zo'n vijf minuten tot hij zacht is. Doe de rijst in een grote kom en zet de pan terug op het vuur.
3. Maak ondertussen de saus in een middelgrote kom door de chilisaus, sojasaus, Sriracha, geperste knoflook en de limoensap te mengen.
4. Doe sesamolie in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak drie minuten. Voeg dan de kip en de saus toe en bak zo'n tien minuten tot de kip niet langer roze is, maar goudbruin. Meng de cashewnoten tot ze bedekt zijn met saus.
5. Maak af met de gesneden bosui.