fajita wrap met kip
- Categorie: hoofdgerecht
kipfilet
aubergine
rode wijnazijn
olijfolie
tabasco
gerookt paprika poeder
paprika rood / geel / groen
rode ui
knoflook
oregano
feta
avocado
zout
koriander
limoen
wrap
rooster de paprika's en aubergine zwart
Afgedekt wegzetten, zeker 10 minten
Marinade
meng olijfolie en wijnazijn, 1 eetlepe elk
paar druppeltjes tabasco
twee theelepels gerookt paprikapoeder
pers twee teentjes uit
beetje zout
theelepel oregano
1 flinke rode in stukjes, grof
Maak de kipfilet schoon en meng dit met de marinade, laat het geruime staan.
Hoe langer hoe beter de smaak.
Vegetarisch kan ook met bonen.
Geroosterde groenten schoonmaken, niet onder de kraan.
Paprika in niet al te grote stukken snijden.
Schraap het vruchtvlees uit de aubergine.
Meng dit alles samen met wat korianderblaadjes en limoensap.
Bak de kip in een droge koekenpan op hoog vuur.
Verdeel de kip over de wrap, verdeel er de groenten over.
Kruimel er feta kaas over.
Nog een beetje avocado erover.
Dichtrollen en smullen
Tarte Soleil au Mont d'or
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten:
1 kg aardappelen, kruimig
150 gram crème fraiche
peper en zout
bieslook
2 rollen bladerdeeg
1 mont d’or kaas (verkrijgbaar bij AH)
6 plakken rauwe ham
Bereiden:
Schil de aardappels en kook deze gaar in water met zout.
Giet af, doe in een schaal en voeg de creme fraiche toe.
Pureer de aardappels tot een mooi glad geheel.
Snij de bieslook fijn en voeg toe aan de puree.
Verwarm de oven op 180°C.
Rol 1 bladerdeeg uit. Leg ca 2 cm van de rand een ‘dammetje’ van puree.
Leg de 2de rol bladerdeeg erop, druk mooi aan rondom het dammetje.
Zet het bakje Mont d’Or in het centrum van het deeg.
Druk de randen van het deeg aan met een vork.
Snij het deeg in. De stukjes zijn ca 3 cm in doorsnee.
Draai de stukjes een kwart om.
Zet 40 minuten in de oven.
Snij de rauwe ham in kleine stukjes en garneer de taart daarmee zodra deze uit de oven komt.
Breek de zijkanten en doop in de kaas.
langzaam gegaarde ragu
- Categorie: hoofdgerecht
1 prei grof gesneden, 1 ui gesnipperd en 6 kleine worteltjes, theelepel zwarte peper korrels, 4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 1 liter bouillon, drie kopjes rode wijn, granaatappelmelasse 3/4/ kopje, alles in 1 pan die ook in de oven kan.
rundvlees, 1 kilo. Snijd in stukjes, peper en zout, bak dit aan in een pan met olie. Voeg het vlees bij de groenten bouillon.
Leg op de pan een stuk bakpapier en dan de deksel erop.
Zet het in een voorverwarmde oven van 150 graden.
Wacht 3 uur.
Haal het vlees eruit, zeef de bouillon. Bouillon terug in de pan en schep het vet eraf. Kook de bouillon in en leg vlees erin, even doorwarmen.
Lekker met wat parmzaanse kaas erover.
Pittige tartaar met frites
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten
900 g biefstuk, fijngehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1/4 bosje koriander
2 el kappertjes
4 el Worcestershiresaus
3 eidooiers
3 el sterke mosterd
Peper uit de molen
½ Spaans pepertje, fijngehakt, zonder pitjes
30 g boter
BEREIDING
Vraag de slager het vlees met een hakmes fijn te maken of doe het vlak voor het bakken zelf thuis. Snij ui en knoflook fijn, evenals de koriander. Meng ze door het vlees en voeg er de Worcestershiresaus, kappers, mosterd, peper en eidooiers aan toe en eventueel nog wat zout. Vorm zes tartaartjes. Verwarm de boter in een grote anti-aanbakpan (of twee kleinere).
Leg de tartaartjes in de pan zodra de boter lichtbruin is en bak ze 1 min op hoog vuur, keer ze en bak ze nog 30 sec tot 1 min. Meteen serveren met frites.