250 gr boter
200 gr pure chocolade (in stukjes gebroken)
80 gr cacaopoeder
65 gr bloem (gezeefd)
1 tl bakpoeder
350 gr suiker
4 grote scharreleieren

Optioneel:

150 gr zure kersen
150 gr gehakte noten
schil van 1 geraspte sinaasappel
2,5 dl crème fraîche

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de boter en chocolade gesmolten zijn. Roer er de kersen en nootjes doorheen als je deze gebruikt. Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer ook die door het mengsel van chocolade, kersen en nootjes. Klop de eiren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn.

Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de over. Het gebak moet beslist niet helemaal gaar worden. De brwonies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig van binnen. Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd het in vierkantie brokken. In combinatie met een klodder crème fraîche waar je de geraspte sinaasappelschil hebt geroerd, is het een heerlijk toetje.