iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Kebab

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

voor de knoflooksaus
250ml zonnebloemolie
1 ei
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel appelcider azijn
5 teentje knoflook
handje platte peterselie
staafmixer
1/2 tl zwarte peper 
1/4 tl zout
2 el volle kwark
mengen en knoflook saus is klaar

voor de kebab
Boterham zonder korstjes in stukjes
Ui raspen bij het brood, goed mengen
500 gram lamsgehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl piment
1/2 tl pepperflakes
1/2 tl kardemon
1/2 tl sumac
1/4 tl nootmuskaat
1/2 tl paprika poeder
handje platte peterselie + extra
zout en peper
tomaat in stukjes
ui, gesnipperd
flatbread

Bereiding:

Mengen met het brood ui mengsel
Maak hiermee de spies
Zet de bbq aan
Rooster de spies op de bbq
Flatbread 2 spiezen erop knoflooksaus erover
Tomaat in blokjes erover
Gesnipperde ui erover
Beetje peterselie

Knolselderij-preisoep met croque monsieur kip

Categorie: hoofdgerecht

Let op dit is voor 2 personen

Ingrediënten:

1 ui
olijfolie
1 kleine knolselderij
1 prei
750 milliliter water
1 groentebouillonblokje
25 gram boter
25 gram bloem
150 ml melk
4 sneetjes boerenbrood
2 theelepels mosterd
4 plakjes kipfilet (voor op brood)
50 gram Emmenthaler

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Voeg de knolselderij en prei toe en bak circa 5 minuten. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep circa 20 minuten op laag vuur.
  2. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 1 minuut. Voeg de melk toe en roer tot het een saus wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Besmeer 2 sneetjes brood met mosterd. Rasp de kaas. Beleg de sneetjes met de kipfilet en geraspte kaas, maar houd nog een beetje kaas over. Dek af met een 2e sneetje brood. Smelt een beetje boter in de pan en bak in circa 10 minuten op laag vuur om en om een pantosti. Leg de pantosti’s in een ovenschaal, verdeel de bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer nog circa 5 minuten in de oven.
  4. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Verdeel de soep over borden. Serveer met de croque monsieur.

Eet smakelijk

Egyptische kebab

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten:

1 middelgrote ui
1 middelgrote tomaat
sap van 1 limoen
1 eetlepel azijn
1/2 eetlepel tomatenketchup
1 theelepel gedroogde oregano
zout en peper

Bereiding:

  1. rasp de ui en druk met behulp van een zeef zoveel mogelijk sap er uit, vang dit sap op in een schaal.
  2. rasp de tomaat en doe dit bij het sap van de ui.
  3. meng de overige ingredienten hierdoor
  4. doe het vlees in de marinade en smeer de marinade goed in het vlees. Draai het vlees af en toe en smeer het vlees opnieuw in. Marineer de stukken vlees minimaal 1 uur in deze marinade (minimaal 1 uur buiten de koelkast, in de koelkast heeft het meer tijd nodig).

Tip: doe het vlees en de marinade in een plastic zak, zo kun je het vlees telkens makkelijk en goed inwrijven.
Grill of bbq het vlees zoals je gewend bent.

It is what it is

Categorie: hoofdgerecht

gerookte spekblokjes
ui
knoflook
verse peper
sherry
tomatenblokjes
basilicum
spaghetti

https://imgur.com/gallery/is-what-is-pMGCfHF

 

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 1 van 41

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

nieuwste recepten

  • Trofie al pesto
  • Mangomousse
  • Kaas- of groente-enchilada’s
  • Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak
  • Zuppa Gallurese
  • Veggie filo snake
  • Gebakken rode biet met ricotta en honing
  • Crème brûlée met banaan in beslag havermoutcrunch
  • Lemon curd
  • Gegrilde wortelen van de bbq