Beef taco
- Categorie: hoofdgerecht
INGREDIËNTEN:
Olie om in te bakken
800 gr runderiblappen
1 grote witte ui
1 teentje knoflook
2 el jalapeno pepers
500 ml runderbouillon
3 el tomatenpuree
2 tomaten
1 rode ui
1 el limoensap
koriander
1 zakje beef taco-kruidenpasta (santa maria)
8 tortilla’s
bosui
2 avocado’s
romaine sla
zure room
1 flesje taqueria salsa van Santa Maria
BEREIDEN:
- Verwarm olie in een braadpan en bak hierin de riblappen aan beide zijden in enkele minuten bruin, haal uit de pan en leg op een bord.
- Voeg de gesneden witte ui, de geperste knoflook en de gehakte jalapeno pepers toe aan hetbraadvocht tot de ui glazig is.
- Doe de riblappen terug in de pan. Zoveel mogelijk op de bodem.
- Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk in de pan. Breng het geheel aan de kook en verlaag daarna het vuur naar een lage temperatuur. Laat de riblappen in 4uur mals stoven.
- In het laatste uur snij je de rode uien tomaten, zonder de zaadlijsten fijn. Dit meng je met koriander en limoensap tot een salsa.
- Was de sla en snij de bosui en avocado.
- Haal met 2 vorken het vlees uit elkaar. Voeg de kruidenpasta toe.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin de tortilla’s aan beide zijden.
- Beleg de tortilla’s met het vlees, de tomatensalsa, avocado, bosui, zure room en taqueria salsa
aardappel in muffinvorm
- Categorie: hoofdgerecht
INGREDIËNTEN:
1 grote aardappel
zout
1 ui
olijfolie
1 wortel
1 paprika
3-4 teentjes knoflook
zwarte peper
3 kleine tomaten
Een bosje lente-uitjes
150 gram kaas
1 ei
3 plakjes ham
Bereiden:
- Schil en rasp de aardappel. Meng aardappel met maizena en zout. Druk dit in de in muffinvorm en bak op 180 graden voor 20 minuten.
- Ui klein snijden en aanbakken in pan met olie.
- Wortel raspen in lange slierten.
- Paprika klein snijden.
- Knoflook raspen.
- Alles toevoegen aan de ui. Op smaak met peper en zout.
- 3 tomaten halveren. Hup in pan ermee.
- Bos ui kleine ringen en ook in de pan.
- Groente mengsel in kom met ei mengen.
- Laat de tomaten in de pan.
- Ham in stukken snijden.
- Verdeel deze over de aardappel.
- Groente mengsel erbij.
- Tomaat er boven op schikken en kaas erover.
- 10 tot 15 minuten nog in oven op 180 graden.
- Salade erbij en smakelijk eten.
Als je de ham achterwege laat heb je een vegetarische maaltijd
Caesar kebab met gerookte kip
- Categorie: hoofdgerecht
INGREDIËNTEN:
2 gerookte kipfilets
6 eieren
1 Romeinse sla
1 teentje knoflook
½ rode chilipeper
1 scheutje dragonazijn
1 scheutje worcester saus
3 ansjovisfilets
150 g parmezaan
1 eetlepel mosterd
2 deciliters olie met neutrale smaak
1 dl yoghurt
200 g gerookt spek
1 Turks brood
4 stengels lente-uien
½ bosje bieslook
2 eetlepels jalapeño's op sap
Bereiden:
- Kook 4 eieren hard, spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.
- 2 dooiers in een maatbeker. Pel 1 teentje knoflook en rasp erbij. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Voeg vervolgens de mosterd en de ansjovis eraan toe. Snijd de helft van de parmezaan fijn en voeg toe, gevolgd door de dragonazijn en de Worcester saus. Zet de mixer in de maatbeker.Voeg nu 2 deciliters olie met neutrale smaak er in straaltje bij tot je een gebonden mayonaise hebt. Schep de yoghurt erbij en mix nog eens.
- Laat een pan heet worden op het vuur. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant zonder olie.
- Snipper de lente-ui fijn en de bieslook in staafjes.
- Snijd het brood overlangs in twee en leg de onderste helft op een ovenplaatje. Sprenkel er flink wat olijfolie over en rooster het brood 2 minuten in de oven.
- Leg het geroosterde brood op een plank en bedek het brood met de saus. Verdeel er vervolgens wat Romeinse sla over.
- Snijd de kipfilet in reepjes, warm dit even op met het spek.
- Verdeel vervolgens de kip over de sla. Strooi de snippers gebakken spek over de kip en de sla. Snijd de eitjes in stukjes en schik ze tussen de kip. Strooi er tot slot wat lente ui en bieslook over en schraap er wat parmezaan over.
- Werk af met wat plakjes groene jalapeño en wat extra dressing.
Frittata met spaghetti
- Categorie: hoofdgerecht
Ingrediënten:
115 g (1/4 pond) spaghetti, linguine, fettuccine of andere lange pasta (of ongeveer 220 g (1/2 pond) gekookte pasta)
Zout en peper naar smaak
4 el boter of extra vergine olijfolie
2 plakjes bacon of fijngehakte pancetta, prosciutto (optioneel)
6 eieren
85 g Parmezaanse kaas
Bak tot de bovenkant is uitgehard
in de oven ongeveer 6 minuten op 180°C