iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Veggie filo snake

Categorie: bijgerecht


https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables/veggie-filo-snake/

1 flespompoen (1,2 kg)
2 rode uien
1 bol knoflook
½ pot van 460 g geroosterde rode paprika's
1 pot van 700 g of 2 blikken kikkererwten van 400 g
2 eetlepels ras el hanout, plus extra om te bestuiven
1 bosje munt (30 g)
1 bosje platte peterselie (30 g)
3 eetlepels gedroogde veenbessen
100 gram couscous
100 g fetakaas
2 takjes rozemarijn
1 pakje filodeeg à 270 gram
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels ongezouten pistachenoten
1 citroen
1 stokje kaneel
1 theelepel rozenharissa
2 blikken pruimtomaten van 400 g
8 eetlepels natuurlijke yoghurt

Bereiden
1. 
Verwarm de oven voor op 180°C/350°F/gasstand 4. Prik gaatjes in de flespompoen en plaats ze samen met de ongepelde uien en knoflook in een ovenvaste koekenpan van 28 cm doorsnee en rooster ze 2 uur, of tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.

2.
Zodra de pompoen voldoende is afgekoeld om te hanteren, snijdt u deze voorzichtig doormidden, verwijdert u de zaden en gooit u deze weg. Hak grof en doe het in een grote kom. Knijp het zachte vruchtvlees uit de knoflook, gooi het velletje weg en doe het in de kom.

3.
Giet de paprika af, snijd hem grof in stukjes van 1 cm, doe hem in de kom en giet de helft van de uitgelekte kikkererwten erbij. Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en de ras el hanout. Hak de peterselie en de munt fijn en voeg deze toe (gooi eventuele harde muntstelen weg). Voeg de gedroogde veenbessen en couscous toe aan het mengsel, verkruimel de feta erdoor en gebruik je handen om alles samen te kneden.

4.
Maak de pan snel schoon en wrijf de binnenkant royaal in met olijfolie, strooi er wat ras el hanout over, strooi er wat kikkererwten over en pluk de blaadjes van 1 takje rozemarijn.

5.
Leg een vochtige theedoek op een groot werkblad, met de langste kant naar je toe. Werk snel, maar let op: leg 2 vellen filodeeg met de lange randen naar je toe, overlappend elk vel met 2,5 cm en bestrijk tussen de overlappingen met water (je mikt op een sigaarvorm van 35 cm lang).

6.
Schep zo gelijkmatig mogelijk 2,5 cm vulling in een lijn langs de lange rand die zich het dichtst bij u bevindt. Vouw de zijkanten naar binnen en gebruik de theedoek om hem op te rollen en van je af tot een gigantische sigaar. Doe hem vervolgens voorzichtig in de pan, stop hem in de randen en herhaal met de rest van de ingrediënten om een ​​vuurradvorm te creëren. (zoals je op de foto ziet), werkt snel maar gaat er voorzichtig mee om om te veel scheuren te voorkomen. Bestrooi met nog wat ras el hanout, strooi er enkele kikkererwten over en pluk de blaadjes van het overgebleven takje rozemarijn.

7.
Besprenkel met 1 eetlepel olie en bak gedurende 45 minuten, of tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn. Leg het op een bord, besprenkel met de honing en plet en strooi de pistachenoten erover.

8.
Om de gekruide tomatensaus te maken, pelt u snel 2 reepjes citroenschil in de pan met 1 eetlepel olie, samen met het kaneelstokje en de harissa, en knijpt u de tomaten er met uw schone handen door. Breng het geheel slechts 1 minuut aan de kook en breng het geheel op smaak met zeezout en zwarte peper. Serveer naast het gebak, met klodders harissa-gegolfde yoghurt.

Gebakken rode biet met ricotta en honing

Categorie: bijgerecht

4 knollen rode biet
5 eetlepels olijfolie
5 takjes tijm
grof zeezout
peper
naar smaak: knoflook
100 g walnoten
400 gram ricotta
4 eetlepels honing
1 biologische citroen
citroenrasp

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-/onderwarmte). 
Schil de rode biet en snij in partjes. Handschoentjes aan.
Leg de partjes op een bakplaat en besprenkel met een beetje zout en olijfolie. 
Bak ze vervolgens ongeveer 45 - 60  minuten in de oven. 
Voeg ongepelde teentjes knoflook toe. 
Na het koken zijn ze lekker zacht van binnen en kunnen ze bij de bieten geserveerd worden.

Hak de walnoten grof en plaats ze de laatste 10 minuten in een schaaltje in de oven. 
Roer de ricotta glad en breng op smaak met zout, peper en een geperst teentje knoflook kan ook de knoflook uit oven.

Schik als volgt: 
Schep 1 eetlepel ricottacrème in het midden van elk bord en verdeel het met de lepel. 
Leg de gebakken rode biet in het midden. 
Besprenkel met honing en bestrooi met de walnoten en verse tijm. 
Garneer met wat citroenschil en of tuinkers.

 

Gegrilde wortelen van de bbq

Categorie: bijgerecht

Ingrediënten

1 bos bospeen
100 ml sinaasappelsap
1 el honing
1 el verse tijm grof gesneden
2 tenen knoflook uitgeperst
3 cm gember geraspt
1 el olijfolie extra vierge
peper en zout

  1. Stoom of kook de wortelen 10 minuten voor
  2. Meng alle ingrediënten voor de glaze door elkaar en kook dit enkele minuten in totdat het een stroperige emulsie is geworden.Zorg voor een bbq met directe hitte en grill de wortelen tot ze rondom mooi gekleurd zijn
  3. Leg de wortelen op een bord en hussel de glaze er doorheen. Laat dit 5 minuten staan zodat de smaken mooi rondom de wortel gaan zitten
  4. Serveer direct of laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Dat is namelijk ook heel lekker

Geroosterde courget met amandel crumble

Categorie: bijgerecht

Voor de courgette:
2 grote courgettes, ingesneden en in stukken van 5cm gesneden
Gekruid zout of zeezout
2 eetlepels olijfolie
•
For the spread:
1/2 pakje fetakaas, verkruimeld 
1/2 kop Griekse yoghurt of zure room
2 eetlepels gehakte peterselie of lente-uitjes
1 teentje gehakte knoflook
Sap van 1/2 citroen
1/4 theelepel zout
•
For the crumble:
3 el fijngehakte zongedroogde tomaten (in olie)
3 eetlepels gehakte peterselie
1/4 kop gehakte amandelen
1 teentje gehakte knoflook
Zout
1/2 el olijfolie, plus meer om te besprenkelen

1️⃣Preheat the oven to 425. Place a cast iron or oven-safe skillet in the oven for 15-20 minutes.
2️⃣Prep the zucchini. Add the zucchini to a plate and top liberally with salt. Let the zucchini sit for 15 minutes then pay dry with paper towels. Do not rinse.
3️⃣While the zucchini sits, make the feta-yogurt. Add the yogurt, feta, parsley, garlic, lemon juice and salt to a bowl. Mix to combine and set aside. 
4️⃣Remove the pan from the oven, then add the zucchini face down. Place in the oven for 30 minutes, flipping halfway.
5️⃣While the zucchini roasts, make the topping. Add the sun dried tomatoes, parsley, almonds, garlic and salt to a cutting board and chop them together. Add the mixture to a bowl with the oil and mix to combine. 
6️⃣Spread the feta-yogurt onto a plate, top with the zucchini and sprinkle the topping over the top.

rotiplaat

Categorie: bijgerecht

Ingrediënten:

Voor het deeg

    1 Kg zelfrijzend bakmeel
    ongeveer 600 ml lauwwarm water
    3 el zonnebloemolie
    1 tl zout

 

Bereiding

Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de olie en 3/4 van het water in. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan ook de rest van het water toe. En plakt het deeg? Voeg dan ’n beetje extra bloem of bakmeel toe.

Het deeg kneden, totdat het aanvoelt als zacht brooddeeg. Met de hand duurt dit zo’n 10 minuten en met een kneedmachine ongeveer 5 minuten. Leg het deeg daarna in een kom en leg er vervolgens een vochtige theedoek overheen. Laat het zo ten minste een uur rusten. In de tussentijd kun je verder gaan met het maken van de vulling.

Bestuif het werkblad met bloem, maak bolletjes 10 stuks, rol ze uit tot een cirkel die ongeveer zo groot is als de bodem van je koekenpan. (dus de pan waarin je de roti gaat bakken). 

Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit met de zonnebloemolie.
Verhit dan de koekenpan op matig tot hoog vuur.
Bestrijk de pan met wat van de boter/olie en leg de rotiplaat in de pan. Laat hem zo een minuut bakken, totdat er luchtbellen ontstaan.
Bestrijk de roti opnieuw met wat boter en draai hem om.
Je kunt dit proces (dus bestrijken met boter en omdraaien) nog één of twee keer herhalen, totdat de roti mooi opbolt en goudkleurig is.
In totaal bak je elke rotiplaat in zo’n 3 minuten. Ga door totdat alle roti gebakken is. Serveer ze.

  1. Stromboli met spinazie en prosciutto
  2. Baba Ganoush
  3. Zwarte ijsthee met kruiden
  4. Komkommersalade

Pagina 1 van 19

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

nieuwste recepten

  • Trofie al pesto
  • Mangomousse
  • Kaas- of groente-enchilada’s
  • Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak
  • Zuppa Gallurese
  • Veggie filo snake
  • Gebakken rode biet met ricotta en honing
  • Crème brûlée met banaan in beslag havermoutcrunch
  • Lemon curd
  • Gegrilde wortelen van de bbq