4 knollen rode biet
5 eetlepels olijfolie
5 takjes tijm
grof zeezout
peper
naar smaak: knoflook
100 g walnoten
400 gram ricotta
4 eetlepels honing
1 biologische citroen
citroenrasp
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-/onderwarmte).
Schil de rode biet en snij in partjes. Handschoentjes aan.
Leg de partjes op een bakplaat en besprenkel met een beetje zout en olijfolie.
Bak ze vervolgens ongeveer 45 - 60 minuten in de oven.
Voeg ongepelde teentjes knoflook toe.
Na het koken zijn ze lekker zacht van binnen en kunnen ze bij de bieten geserveerd worden.
Hak de walnoten grof en plaats ze de laatste 10 minuten in een schaaltje in de oven.
Roer de ricotta glad en breng op smaak met zout, peper en een geperst teentje knoflook kan ook de knoflook uit oven.
Schik als volgt:
Schep 1 eetlepel ricottacrème in het midden van elk bord en verdeel het met de lepel.
Leg de gebakken rode biet in het midden.
Besprenkel met honing en bestrooi met de walnoten en verse tijm.
Garneer met wat citroenschil en of tuinkers.