Ingrediënten voor 4 porties:
Voor de crème brûlée:
6 eierdooiers
200 ml slagroom
250 ml melk
1 biologische citroen
100 g suiker + een beetje suiker voor karamelliseren
snufje zout
2 stokjes kaneel of wat kaneelpoeder
Voor de banaan in het bierbeslag:
2 eieren
2 eetlepels bloem
ca. 100 ml bier
1 banaan
0,75 l olie om te frituren
2 eetlepels suiker + een beetje suiker om te bestrooien
snufje zout
Voor de crumble:
5-6 eetlepels havervlokken
50 g suiker
Finishing touch:
½ granaatappel
4 theelepels crème fraiche
Snufje suiker
munt
Extra: 1 crème brûlée brander, 4 vuurvaste schaaltjes voor de crème brûlée
Voorbereiding:
Voor de crème brûlée:
- Verwarm de oven voor op 110° boven- en onder- warmte, een diepere bakplaat met water erin
- Scheid 6 eieren en doe de dooiers in een kom
- Verwarm de kaneelstokjes in een pan, voeg melk, suiker en een snufje zout toe en breng aan de kook
- Laat afkoelen door er de room aan toe te voegen en meng onmiddellijk de eierdooiers erdoor, citroenschil erdoor wrijven giet het mengsel vervolgens met een lepel door een fijne zeef
Verwijder het schuim en giet de room in de mallen
• Pocheer in een waterbad gedurende ongeveer 25 minuten tot het mengsel stevig wordt
• Haal de vormpjes uit de oven en laat ze iets afkoelen
Voor de havermoutcrumble:
• Smelt de suiker in een pan
• Voeg de havervlokken toe, haal van het vuur en meng alles goed
• Laat afkoelen op een bord
Schil de pitjes van de helft van de granaatappel en zet opzij.
Voor het bierbeslag:
• scheid de eieren
• Klop de eiwitten met 1 eetlepel suiker en een snufje zout sneeuwig, voeg de eidooiers toe
Meng de resterende suiker tot een romige massa, voeg het bier en de bloem toe,
spatel er vervolgens de eiwitten door
• Snijd de banaan in dikkere plakjes, dompel ze door het beslag en leg ze erin
Bak hete olie goudbruin
• vervolgens op keukenpapier leggen en bestrooien met een beetje suiker
Regelen:
• Strooi suiker over de crème brûlée en karamelliseer met het flambeersel
• Meng de crème fraîche met een beetje suiker en citroenschil
• Zet de crème brûlée-vormpjes op een serveerschaal en schep er wat crème fraîche op
geven
• Leg de gebakken bananen erop en bestrooi met granaatappelpitjes en gescheurde granaatappelpitjes
Garneer met munt