Ingrediënten:
Oud Italiaans brood
Kazen:
Pecorino Fresco, ongeveer 200 gram pond (elke jonge kaas, niet erg oud)
Fontina, ongeveer 200 gram (elke zachte kaas; ik hou van de boterachtige smaak van Fontina)
Parmigiano-kaas, ongeveer 150 gram (of een oude kaas zoals Pecorino Stagionato; moet raspbaar zijn zoals Parmagiano)
1/4 kop gehakte Italiaanse peterselie
Zwarte peper
Rijke runderbouillon; ongeveer 6 kopjes gebruikt (je kunt ook lamsbouillon gebruiken als je die kunt vinden)

  1. Breng de bouillon in een pan aan de kook.  Snijd het brood zo dik of dun als je wilt. (Ik snij de mijne graag aan de dikke kant). Rooster onder de grill of op de grill. Wanneer het geroosterd is, wrijf je een teentje knoflook over het brood terwijl het nog warm is, om het een vleugje knoflookachtige smaak te geven. Rasp alle kazen in aparte kommen. Kies uw ovenvaste schaal waarin u deze wilt monteren.
  2. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de vers geraspte Parmagiano. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
  3. Leg sneetjes brood op de bodem van de schaal. Strooi de helft van de Pecorino Fresco over het brood. Strooi vervolgens de helft van de Parmigiano over het brood. Herhaal dit voor een tweede laag brood, Pecorino, Parmigiano.  Voeg nog een laag brood toe.
  4. Schep de hete bouillon erover tot het brood helemaal nat is. Bestrooi de bovenkant met de Fontina-kaas.
  5. Bak in een oven van ±200  graden gedurende ongeveer 15 minuten totdat alle kaas is gesmolten. (De baktijd is afhankelijk van de grootte van de pan die u gebruikt.)

Even laten rusten en genieten!