https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables/veggie-filo-snake/

1 flespompoen (1,2 kg)
2 rode uien
1 bol knoflook
½ pot van 460 g geroosterde rode paprika's
1 pot van 700 g of 2 blikken kikkererwten van 400 g
2 eetlepels ras el hanout, plus extra om te bestuiven
1 bosje munt (30 g)
1 bosje platte peterselie (30 g)
3 eetlepels gedroogde veenbessen
100 gram couscous
100 g fetakaas
2 takjes rozemarijn
1 pakje filodeeg à 270 gram
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels ongezouten pistachenoten
1 citroen
1 stokje kaneel
1 theelepel rozenharissa
2 blikken pruimtomaten van 400 g
8 eetlepels natuurlijke yoghurt

Bereiden
1. 
Verwarm de oven voor op 180°C/350°F/gasstand 4. Prik gaatjes in de flespompoen en plaats ze samen met de ongepelde uien en knoflook in een ovenvaste koekenpan van 28 cm doorsnee en rooster ze 2 uur, of tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.

2.
Zodra de pompoen voldoende is afgekoeld om te hanteren, snijdt u deze voorzichtig doormidden, verwijdert u de zaden en gooit u deze weg. Hak grof en doe het in een grote kom. Knijp het zachte vruchtvlees uit de knoflook, gooi het velletje weg en doe het in de kom.

3.
Giet de paprika af, snijd hem grof in stukjes van 1 cm, doe hem in de kom en giet de helft van de uitgelekte kikkererwten erbij. Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en de ras el hanout. Hak de peterselie en de munt fijn en voeg deze toe (gooi eventuele harde muntstelen weg). Voeg de gedroogde veenbessen en couscous toe aan het mengsel, verkruimel de feta erdoor en gebruik je handen om alles samen te kneden.

4.
Maak de pan snel schoon en wrijf de binnenkant royaal in met olijfolie, strooi er wat ras el hanout over, strooi er wat kikkererwten over en pluk de blaadjes van 1 takje rozemarijn.

5.
Leg een vochtige theedoek op een groot werkblad, met de langste kant naar je toe. Werk snel, maar let op: leg 2 vellen filodeeg met de lange randen naar je toe, overlappend elk vel met 2,5 cm en bestrijk tussen de overlappingen met water (je mikt op een sigaarvorm van 35 cm lang).

6.
Schep zo gelijkmatig mogelijk 2,5 cm vulling in een lijn langs de lange rand die zich het dichtst bij u bevindt. Vouw de zijkanten naar binnen en gebruik de theedoek om hem op te rollen en van je af tot een gigantische sigaar. Doe hem vervolgens voorzichtig in de pan, stop hem in de randen en herhaal met de rest van de ingrediënten om een ​​vuurradvorm te creëren. (zoals je op de foto ziet), werkt snel maar gaat er voorzichtig mee om om te veel scheuren te voorkomen. Bestrooi met nog wat ras el hanout, strooi er enkele kikkererwten over en pluk de blaadjes van het overgebleven takje rozemarijn.

7.
Besprenkel met 1 eetlepel olie en bak gedurende 45 minuten, of tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn. Leg het op een bord, besprenkel met de honing en plet en strooi de pistachenoten erover.

8.
Om de gekruide tomatensaus te maken, pelt u snel 2 reepjes citroenschil in de pan met 1 eetlepel olie, samen met het kaneelstokje en de harissa, en knijpt u de tomaten er met uw schone handen door. Breng het geheel slechts 1 minuut aan de kook en breng het geheel op smaak met zeezout en zwarte peper. Serveer naast het gebak, met klodders harissa-gegolfde yoghurt.