iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Slagroomtruffels

Categorie: gebak

Ingrediënten

125 g boter, 125 g poedersuiker, 75 ml slagroom, 1 el vanillesuiker, 200 g pure chocolade, 100 g cacaopoeder

Bereiden

Roer de boter, suiker, room en vanillesuiker romig. Schep de vulling in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit bolletjes op een met plastic bekleed bakplaatje.
Steek er cocktailprikkers in en vries ze aan in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie en strooi de cacaopoeder in een diep bord.
Dompel de bolletjes in de chocolade en wentel ze door het cacaopoeder.
Haal voor het serveren de prikkers eruit.
 

Chocolade truffels

Categorie: gebak

Ingrediënten

melkchocolade 50 gr, vanille essence, 25 gram margarine, hagelslag of kokos, 1 ½ eetlepel poedersuiker, 1 eierdooier.

Bereiden

Smelt de chocolade in een pannetje, roer de margarine, poedersuiker, eierdooier en vanille tot een pluizig geheel. Meng chocolade bij het pluizig geheel. Goed roeren en hard laten worden d.m.v. afkoeling. Schep met een theelepel de hard geworden chocolade en rol er balletjes van. Rol deze door de hagelslag of de kokos.

Pagina 3 van 3

  • 1
  • 2
  • 3

nieuwste recepten

  • Trofie al pesto
  • Mangomousse
  • Kaas- of groente-enchilada’s
  • Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak
  • Zuppa Gallurese
  • Veggie filo snake
  • Gebakken rode biet met ricotta en honing
  • Crème brûlée met banaan in beslag havermoutcrunch
  • Lemon curd
  • Gegrilde wortelen van de bbq