Slagroomtruffels
- Categorie: gebak
Ingrediënten
125 g boter, 125 g poedersuiker, 75 ml slagroom, 1 el vanillesuiker, 200 g pure chocolade, 100 g cacaopoeder
Bereiden
Roer de boter, suiker, room en vanillesuiker romig. Schep de vulling in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit bolletjes op een met plastic bekleed bakplaatje.
Steek er cocktailprikkers in en vries ze aan in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie en strooi de cacaopoeder in een diep bord.
Dompel de bolletjes in de chocolade en wentel ze door het cacaopoeder.
Haal voor het serveren de prikkers eruit.
Chocolade truffels
- Categorie: gebak
Ingrediënten
melkchocolade 50 gr, vanille essence, 25 gram margarine, hagelslag of kokos, 1 ½ eetlepel poedersuiker, 1 eierdooier.
Bereiden
Smelt de chocolade in een pannetje, roer de margarine, poedersuiker, eierdooier en vanille tot een pluizig geheel. Meng chocolade bij het pluizig geheel. Goed roeren en hard laten worden d.m.v. afkoeling. Schep met een theelepel de hard geworden chocolade en rol er balletjes van. Rol deze door de hagelslag of de kokos.